Održana prva vatrogasna utrka Dubrovnik - memorijal "Goran Komlenac"

16.05.2023.

07:00

Autor: Morana Baričević/Regionalni dnevnik/HRT/R.S.

U sjećanje na vatrogasca

U sjećanje na vatrogasca

Foto: HTV / HRT

U Orašcu, nadomak Dubrovnika, proteklog je vikenda održana prva vatrogasna utrka Dubrovnik - memorijal "Goran Komlenac" u sjećanje na vatrogasca koji je lani izgubio život gaseći požar na području Ljupča. Prikupljena sredstva namijenjena su izradi kamene biste koja će biti postavljena u njegovom Orašcu.


Gotovo 170 vatrogasaca dobrovoljnih i profesionalnih, aktivnih i umirovljenih okupilo se na prvoj dubrovačkoj vatrogasnoj utrci.

- Cilj same utrke je memorijalno za našeg pokojnog Gorana Komlenca i želimo nastaviti u ovakvom tonu nadalje, za HRT Regionalni dnevnik rekao je Vedran Todorovski, Amatersko športsko društvo Lopud, suorganizator utrke. 

Podrška je stigla iz svih krajeva Hrvatske.

- Nije nam problem s obzirom o čemu se radi, nažalost izgubili smo kolegu prošle godine i najmanje što možemo učiniti je da dođemo da se ovaj memorijal održi, objasnio je Marko Popović, JVP Gospić. 

- Idemo redovito na vatrogasne utrke i ovo je prva vatrogasna utrka u Dubrovniku i normalno da ćemo podržati ovaj projekt. I nadamo se da će se nastaviti kao tradicija i dalje, rekao je Dario Dodig, JVP Zagreb. 

Prva vatrogasna utrka u Dubrovniku


Priključili su se i oni koji bi vatrogascima tek mogli postati.

- Sudjelujem zato što mi je Goran bio veliki prijatelj, kazao je Mario Šutalo, Orašac. 

- Zato što mi je Goran bio drag s tatom i jako dobar prijatelj, rekao je Đivo Margaretić, Orašac. 

Izrada kamene biste


Goran Komlenac bio je pripadnik Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci i DVD-a Orašac. Život je izgubio gaseći požar na području Ljupča 31. srpnja prošle godine. Donacije i kotizacije za utrku namijenjene su za izradu kamene biste u Orašcu, a u planu je i spomen-obilježje u Ljupču.

- U suradnji s obitelji dogovorili smo se da ćemo napraviti spomen obilježje na mjestu pogibije pokojnog Gorana Komlenca. Cilj nam je da do onog tragičnog dana pogibelji napravimo navedeni spomenik, objasnio je Mato Franković, dubrovački gradonačelnik. 

Najbrži su bili Saša Horvat u muškoj i Ivana Zeljko u ženskoj konkurenciji, oboje pripadnici DVD-a Žiškovec. No pobjednici su svi - jer Gorana Komlenca ne prepuštaju zaboravu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!