"Paketi života" potrebitima u Osijeku

09.11.2021.

17:00

Autor: Marina Gantar/Regionalni dnevnik/HRT/D.D.

"Rijeka ljubavi" za potrebite u Osijeku

"Rijeka ljubavi" za potrebite u Osijeku

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

U humanitarnoj udruzi "Rijeka ljubavi" traje podjela "Paketa života" za više od 3500 članova obitelji. Paketi su financirani sredstvima EU kroz fond europske pomoći za potrebite u sklopu projekta "Za bolje i sretnije sutra". Riječ je o natječaju Ublažavanja siromaštva na području grada Osijeka vrijednom oko 4 milijuna kuna.

Svaka osoba u redu pred osječkom humanitarnom udrugom Rijeka ljubavi prepuna je životnih problema, teških nerješivih situacija. Mnogi ne žele pred kameru. Kažu život ih je natjerao u ovaj red. 


- Radila sam 33 godine u Mobiliji imam 1100 kuna penzije i sama živim. Kad platim režije ne ostane mi ništa, djeca su mi otišla, a ne mogu ni oni pomoć kad nemaju, prepričava 

Vukoslava Lukanović.


- Nemam nikoga na svijetu, sama živim u jednoj maloj sobici vlažnoj, ničega nemam. Živim od Centra i bolesna sam, imala sam četiri operacije i dva moždana, podijelila je Biserka.


Borba s neimaštinom ovim je ljudima svakodnevica.


- Ja i suprug socijalna pomoć 960 kuna i on dobiva 350 kuna do zaposlenja, 1310 kuna sve skupa, od toga živimo, priča Gordana Vildmark.


- Sama sam ostala, bez supruga, bez sina, mame, a "Rijeka ljubavi" puno znači. Imam 800 kuna prihoda, rekla je Jasminka Kunišinac.


Svi ovi ljudi još bi teže živjeli bez pomoći Humanitarne udruge Rijeka ljubavi. Paketi hrane i higijenskih potrepština puno im znače. 


- Sada je odobreno 4,1 milijuna, od toga je za hranu 3,4 milijuna, predviđeno je 200 tona hrane i 443,9 tisuća za higijenske potrebe, dakle 19 proizvoda prehrambenih i pet proizvoda higijenskih, najavljuje Štefica Čučak, predsjednica Humanitarne udruge Rijeka ljubavi, Osijek.


Udruga je do sada realizirala pet projekata, od toga su tri bila europska i dva iz socijalnog fonda. Puno očekuju i od Ministarstva poljoprivrede koje priprema projekt kojim bi hrana pred istekom roka trajanja bila raspodijeljena potrebitima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!