Ruta divljeg Dunava

07:00 / 02.12.2021.

Autor: Hrvoje Đurašin/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Regionalni dnevnik/HTV / HRT

Na završnoj konferenciji u Bilju predstavljeni su rezultati projekta - Ruta dunavske divljine. Cilj je projekta razvijanje zajedničke ponude i programa ekoturizma i fototurizma u zaštićenim područjima prirodnih rezervata Hrvatske i Srbije.Vrijednost projekta je oko milijun i sto četrdeset tisuća eura.

Općina Bilje je ovim projektom dobila adaptiranu zgradu Turističke zajednice s multimedijskim centrom i konferencijskom dvoranom.Punkt za korištenje i popravak bicikala i nabava 10 električnih i 10 mehaničkih bicikala.Ovo je samo jedan u nizu projekata Kulturno-razvojnog centra Općine Bilje.

Plan je izgradnja pješačko biciklističke staze i vinske staze kao poveznice Bilja i Osjeka te izrada dokumentacije za obnovu dvorca Savojski. Zbog ovog projekta smo sada u razvoju turističke ponude prekogranične suradnje Hrvatske i Srbije, kaže ravnateljica KRC Općine Bilje Ivana Plaščak.

Načelnik Općine Bilje Željko Cickaj kaže kako će Bilje imati prostor tzv. 'Vrata Baranje' u kojemu će moći svima koji dolaze u Baranju - prikazati i dočarati što ih sve čeka kad odu malo dalje iz Bilja.

Programi i projekti prekogranične suradnje uvijek nailaze na dobar odziv EU fondova koji time konkretno podržavaju geslo Europe bez granica, napominje Tanja Putar, iz Županijske razvojne agencije. Projekt u nastajanju kulturno razvojnog centra je onaj koji bi trebao osigurati sredstva iz EU fondova za uređenje nerazvrstanih cesta na području Općine.

Više u videoprilogu


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!