Zvijezde kalendara "Korak do sna"

16.12.2022.

17:35

Autor: Regionalni dnevnik/Katarina Barač Perošević/E.P.C.

"Korak do sna" - psi iz nemetinskog traže novi dom

"Korak do sna" - psi iz nemetinskog traže novi dom

Foto: HTV / HRT

Članovi i volonteri Udruge Pobjede, koja se bavi zaštitom i promicanjem prava životinja, godinama nastoje riješiti problem napuštenih pasa u Osijeku. Unatoč brojnim udomljavanjima, broj pasa u azilu ne smanjuje se. Dolaskom zime rastu i potrebe azila, a građani, osim doniranjem hrane i potrepština, mogu pomoći kupnjom godišnjeg kalendara "Korak do sna".

Zvijezde novog kalendara Udruge Pobjede, naravno, stanari su nemetinskog azila za napuštene pse. Njih četrnaest.


- "Korak do sna" zove se ovogodišnji kalendar Udruge Pobjede zato što je posvećen svim ovim psićima koji iza ove naših azilskih vrata ostanu čekati neku svoju šansu. Ovo je na neki način njihova šansa da izađu iz azila i uđu u domove naših sugrađana, objasnila je Lucija Baraban, članica i volonterka Udruge Pobjede - zaštita i promicanje prava životinja. 


Nije bilo lako te dlakavce privoliti da budu mirni i poslušni u trenutku fotografiranja. Koristila su se sva moguća sredstva, a najviše su pomogle grickalice.


Svoju manekensku karijeru otkrili su i Romul i Mirela.


- Oni su pronađeni zajedno na ulici, zajedno su došli u azil i zajedno se ove dvije godine, koliko su kod nas, i drže pa ih zajedno udomljavamo, rekla je Lucija Baraban.


Priliku za udomljavanje čeka 180 pasa u azilu. Dolaskom zime, uz hranu, trebaju im deke i plahte za bolesne pse. Uvijek su dobrodošli volonteri, ali i svi oni koji žele pomoći.


- Osim što vole papati, oni jako vole ići u šetnje, to je njihovih pola sata kada su slobodni od ovih ograda koje ih okružuju, kada mogu slobodno njuškati prirodu oko sebe, uživati i trčkarati, kaže Dorotea Golubić, članica i volonterka Udruge Pobjede - zaštita i promicanje prava životinja. 


Vole oni i uživati u društvu i maženju svih koji posjete nemetinski azil, usputnu postaju do konačnog udomljenja.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!