Osječki umirovljenici opet aktivni

28.04.2022.

07:00

Autor: Katarina Barač Perošević/Regionalni dnevnik/HRT

Osječki umirovljenici opet aktivni

Osječki umirovljenici opet aktivni

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Nakon dvije godine stanke zbog pandemije i epidemioloških mjera, članovi Kluba 60+, osječke Udruge za promicanje kvalitete života starijih osoba, ponovno su pojačanim tempom nastavili sa svojim aktivnostima. U planu su i nove radionice.

Gospođa Julijana Krstanović u klub dolazi dva puta tjedno. Otkako vježba puno se bolje osjeća.

- Volim ovdje doći, izaći iz kuće, prošetati, podružiti se ovdje s gospođama, slušati gospodina Luku, on nama zadaje vježbe. Vježbe su super, rekla je.

- Vježbanje mi znači jako puno, naravno, zbog zdravlja, zbog druženja i tako. Nekada budu i teške, ali sve to mi izdržimo, rekla je Veronika Ilić Gvozdenović, članica Kluba 60+, Osijek.

- Nakon mirovine mislila sam što ću raditi. U novinama sam pročitala za ovaj klub i jednostavno sam se uključila baš zbog vježbi, rekla je Veronika Uzor, članica Kluba 60+, Osijek.

Sve su vježbe prilagođene dobi ovih aktivnih umirovljenica.

- Riječ je najčešće o općim kondicijskim vježbama, vježbama za vratnu kralježnicu, za lumbalnu kralježnicu.Rade se vježbe s raznim pomagalima, pilates loptama, trake, bučice u svakom slučaju širok spektar vježbi koji radimo ovdje, objasnio je Luka Kovačević, fizioterapeut.

Uz vježbanje, raznim se aktivnostima i tečajevima nastoji što kvalitetnije ispuniti slobodno vrijeme umirovljenika.

- Pored vježbi i engleskog jezika, nastavljamo s likovno kreativnim radionicama i ono što je nešto novije, to su glazbeno terapeutskim radionice krajem godine počeli smo s radionicama odnosno s tečajevima jam bubnjeva i ove godine uvodimo nekakve nove instrumente, rekla je Mirta Šulmajster Šodić, tajnica Udruge za promicanje kvalitete života starijih osoba, Klub 60+, Osijek.

Tu je i tečaj informatike. Uvjet je da imate 60+ i volju za znanjem. Slobodnih mjesta za prijavu ima, a svako tko želi dobrodošao je u ovaj veseli klub!


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!