17:20 / 26.07.2021.

Autor: Sandra Lacković/Regionalni dnevnik/HRT

Ljeto u Gružu: Doza kulture na putu do placa

Ljeto u Gružu manifestacija Street art - Art Park

Ljeto u Gružu manifestacija Street art - Art Park

Foto: Regionalni dnevnik / Regionalni dnevnik

U dubrovački Park Luja Šoletića stigla je suvremena umjetnost. U sklopu manifestacije Ljeto u Gružu održan je prvi Street art - Art Park. Ideja je oživjeti ovaj nedovoljno iskorišten javni prostor.

- Htjeli smo dovesti kulturu u ovaj dio grada. Dovesti ovakvu kulrturu ljudima koji je možda i ne konzumiraju, ali ovako kad idu na placi, na kavu - mogu doći tu vidjeti, kaže Kristina Mirošević, organizatorica manifestacije "Ljeto u Gružu".

Projekt je zamišljen kao urbana platforma za suvremenu umjetnost. Odazvali su se akademski umjetnici - oslikavali su klupe u parku te izložili po tri rada. Prostor koji većina Dubrovčana doživljava tranzitnim ima velik potencijal.

Ljeto u Gružu inače novi je projekt koji su pokrenule udruge i poduzetnici, uz potporu gradskih institucija. Šah, glazba, knjige, filmovi, umjetnost, joga, sport, čišćenje podmorja - sve se to događa na javnim površinama do sredine rujna.

A Gruž ne otkrivaju samo posjetitelji nego i Dubrovčani.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!