"Rijeka ljubavi" za potrebite obitelji

11.12.2020.

15:41

Autor: Hrvoje Šimunović/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

default error photo
Osječka humanitarna udruga "Rijeka ljubavi" i ovoga prosinca dijeli pakete potrebitim obiteljima. Osigurali su ih za oko 1.000 osoba iz Osijeka i prigradskih naselja.
Osječka humanitarna udruga "Rijeka ljubavi" i ovoga prosinca dijeli pakete potrebitim obiteljima. Osigurali su ih za oko 1.000 osoba iz Osijeka i prigradskih naselja. Podjela se provodi uz stroge epidemiološke mjere te uz pomoć brojnih volontera.

Gospođi Jeleni Gambiroži, udovici s dvoje djece s posebnim potrebama, "paketi života" vraćaju, kako kaže, vjeru u ljude.

- Mirovina mi je 1970 kuna. Imam dvije psihički bolesne djevojke. Paketi mi puno znače, jer bi inače bili gladni, kazala je i dodaje da se "zbog brige o članovima obitelji morala odreći vlastitog ponosa". Napominje da je potrebitih mnogo, sve više.

U udruzi "Rijeka ljubavi" kažu da su u posljednjih godinu dana podijelili 185 tona hrane. Čast da budu dio ove humanitarne priče imaju i brojni volonteri. Dolazim s osmijehom, a kući odlazim s osmijehom i s punim srcem. Mislim da je to najbolja nagrada jednom čovjeku, rekao je volonter Robert Bešić. Volonterka Snježana Perković kaže da joj dolazak u udrugu mnogo znači jer voli pomagati ljudima.

Bez ljubavi, ali i žrtve teško je pomagati drugima, smatra Štefica Čučak, predsjednica Udruge te upozorava da zbog sive ekonomije hrana iz donacija nerijetko završi u krivim rukama.

- Nemojmo dozvoliti da nam djeca i obitelji gladuju jer za to ima pomoći. Hrana samo treba biti usmjerena prema onima kojima je potrebna, kazala je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!