Nakon blagdanskog prejedanja treba pročistiti organizam

03.01.2022.

16:55

Autor: Regionalni dnevnik/HRT/IMS/D.D.

Hrana je sve skuplja

Hrana je sve skuplja

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Jedna od novogodišnjih odluka svakako je zdravije živjeti. Takvu odluku osobito donosimo nakon obilnije blagdanske hrane i opuštanja. Provjerili smo stoga kakva je ponuda na varaždinskoj tržnici te jesu se li Varaždinci već na prvi radni dan odlučili za zeleniju prehranu.

Nakon blagdanskog prejedanja treba pročistiti organizam. Umjesto francuske salate i kolača - voće i povrće. A gdje naći svježiju i zdraviju hranu nego na tržnici!


Ovih dana mnogi će odabrati upravo povrtni jelovnik. Iako ima i onih koji za blagdane nisu pretjerivali. 


- Je, bude varivo. To kćer i ja jedemo, sin ne, on je samo na šniclima!, kaže ispitanica.


- Umjereno se jede normalno kao i svaki drugi dan, evo kupila sam kelj, malo čušpajza i nešto malo mesa, kaže prolaznica.


Čini se da su i prodavači uzeli više slobodnih dana pa su na tržnici tek rijetki, i nisu iznenađeni ni ograničenom ponudom ni potražnjom.  


- Da, uvijek je tak svaku godinu na početku. Sad čušpajzi, zelenjava i tako, stalni oni koji kupuju zelje, poriluk, to je sad najglavnija hrana, opisuje Verica Kranjčec, prodavačica.


Gospođa Danica pune ruke posla ima s grahoricama. 


- Grah i limun, to danas ide najbolje!, kaže Danica Ban, prodavačica.


- To se vidi nakon blagdana bilo kakvoga ili nekog praznika, dva-tri dana je praznik, nakon toga su uvijek na zelju, kelju, povrću, cvjetači, brokuli i uvijek ljudi sami sa sobom komentiraju "trebamo sad malo za detoksikaciju", rekla je Renata Magić, prodavačica.


Varaždinske kumice nadaju se da će dobre odluke prerasti u zdrave navike i potrajati mnogo dulje od nekoliko dana. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!