"Južni vjetar 2" rasprodao pulsku Arenu danima unaprijed

20.07.2021.

09:46

Autor: Jana Radić/Vijesti iz kulture/V.M./HRT

"Južni vjetar2: ubrzanje"

"Južni vjetar2: ubrzanje"

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

Jedan od najiščekivanijih filmova na 68. Pulskom filmskom festivalu akcijski je triler "Južni vjetar 2 - ubrzanje", nastavak popularnog prvog dijela iz 2018. Za sinoćnju svjetsku premijeru, koja je rezultat suradnje srpske i hrvatske kinematografije, ulaznice su bile rasprodane danima unaprijed. 

Srpski redatelj Miloš Avramović publiku još jednom uvodi u mračni, ali intrigantni svijet narko-podzemlja iz kojeg je uvijek teže izaći, nego u njega ući. Glavni glumci prave su zvijezde zbog kojih publika hrli u kina.


Na premijeri je bila i ekipa Vijesti iz kulture:

Za sinoćnju premijeru u pulskom amfiteatru tražila se ulaznica više. Dugoočekivani nastavak uspješnice, koju je vidjelo više stotina tisuća gledatelja u regiji, popunio je kapacitet Arene.


Ljubitelji prvog nastavka i istoimene serije oduševljeni dolaskom glumaca u Pulu. Provjereni glumački postav zasigurno će privući gledatelje u kina:


- "Južni vjetar" je za mene dragocjen, ne samo zato što je film kvalitetan,  nego je zanimljiv zbog toga što me prikazao s druge strane, da igram nešto potpuno suprotno i drugačije i neočekivano, kaže glumac Miloš Biković.

Njegov kolega Miodrag Radonjić dodaje da su već uigrana ekipa:


- Već godinama radimo zajedno , mnogi od nas se znamo dugo, još sa studija, to je vjerovatno isto još jedan razlog zašto ta kemija tako dobro se vidi i na platnu, kaže Radonjić.


Iako je riječ o žanrovskom filmu autorski tim nije štedio na novim idejama.


- Naravno da moraju da postoje neki drugi odnosi, ne samo profesionalni, već i emotivni i svima nam je stalo do ovoga, a to je ustvari jedan od glavnih recepata, smatra scenarist Petar Mihajlović.

"Južni vjetar 2: ubrzanje"

"Južni vjetar 2: ubrzanje"

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

Redatelj Miloš Avramović izuzetno je zadovoljan prijemom filma:


- Reakcija ljudi, domaćina, uopće cijela interakcija u Puli ovih dana s publikom je fenomenalna tako da se vidi taj neki dobar osjećaj, ustvrdio je Avramović.


Film je srpsko hrvatska koprodukcija i nakon dugo vremena dvije kinematografije bilježe suradnju na punokrvnom akcijskom trileru.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!