Muzej iluzija: hrvatski projekt zaživio i u Las Vegasu

05.09.2023.

09:10

Autor: Mirna Farkaš Salamon/Dnevnik/HRT/V.M.

Hrvatski projekt Muzeja iluzija nastavlja globalnu ekspanziju, pa je prije nekoliko dana u Las Vegasu otvoren - najveći dosad. Smješten je na jednoj od najatraktivnijih lokacija u "Gradu svjetla", sa sadržajima kakvi dosad nisu viđeni, a koji nastaju - u Hrvatskoj.

U osam godina, koliko postoji, Muzej iluzija postao je najveći lanac privatnih muzeja na svijetu.

- Ovo je naš najveći muzej dosad, prostire se na više od 1400 četvornih metara, imamo više od 80 eksponata koje smo donijeli iz Hrvatske. Naš hrvatski tim je tu mjecima, naporno smo radili i jako smo ponosni, istaknula je direktorica marketinga Muzeja Kata Prolić.


Otvorenje Muzeja iluzija u Las Vegasu

Otvorenje Muzeja iluzija u Las Vegasu

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

- Ovakav muzej u samom srcu Las Vegasa ostvarenje je sna. Iznimno smo uzbuđeni i sretni što smo postali dio bogate scene Las Vegasa, izjavio je Jonathan Bennjamin, izvršni ditektor Muzeja Iluzija.

Teško je i reći što je točno Muzej iluzija: je li to muzej, mjesto zabave, edukativni centar, kulisa za dobre selfije ili vrata percepcije u neki drugi svijet u kojem je sve moguće?

- Jako smo ponosni jer iza cijele stvari stoji naš tim u Zagrebu, koji je sve osmislio, proveo i izradio i radi na daljnjoj ekspanziji brenda. Znači, ovaj muzej u Vegasu je naš 45. muzej, prisutni smo u više od 25 država, napominje Teo Širola, direktor Muzeja iluzija.

I tu ne misle stati. Plan je, kažu, do 2026. otvoriti ukupno 100 Muzeja iluzija diljem svijeta. Neobična ideja zagrebačkog dvojca - Tomislava Pamukovića i Roka Živkovića - eksponencijalno raste i jedna je od najzanimljivijih u jakoj konkurenciji u industriji zabave. Novi, veliki, sjajni Muzej iluzija na lasvegaskom Stripu to i potvrđuje.

Muzej iluzija

Muzej iluzija

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!