Počinje 14. Festival pričanja priča Pričigin

06:54 / 21.09.2021.

Autor: Regina Zubanović/Dobro jutro, Hrvatska/V.M./Hina/HRT

Pričigin / arhiva

Pričigin / arhiva

Foto: Miranda Cikotic / PIXSELL

Festival pričanja priča Pričigin otvara se u utorak u Ljetnom kinu Bačvice programom pod naslovom "Pun kufer" u kojemu sudjeluju hrvatski autori i autorice.

O popularnom splitskom festivalu ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska razgovarala je s umjetničkim direktorom Nebojšom Lujanovićem:

U programu otvaranja sudjeluju Anela Borčić, Marko Dejanović, Zoran Krušvar, Jadranka Pintarić, Tea Tulić, Marina Vujčić i Neven Vulić, uz moderiranje Patricije Horvat.


Nakon toga gost autorske večeri pod nazivom "S one strane ruba pameti" bit će Emir Imamović Pirke, a moderator Renato Baretić.


Drugog dana festivala splitski pisci Dragan Bursać, Boris Dežulović, Zlatko Gall, Saša Ljubičić, Andrea Topić i Silvana Uzinić pričat će o "književnim perima u službi stranih i domaćih režima", a moderator je Nebojša Lujanović.


Slijedi program "Dežela priča" u organizaciji slovenske Založbe GOGA iz Novog Mesta, a pričat će Ivana Djilas, Ervin Hladnik Milharčič, Vlado Kreslin i Jedrt L. Maležič.


"Vlaške priče, u nas je tako običaj" na programu su trećega dana festivala, a gosti su fotograf i književnik Jure Divić, glumac amater Marijan Grbavac, arheolog i glazbenik Ljubomir Gudelj, umirovljeni dekan zagrebačkoga Fakulteta farmacije Nikola Kujundžić, novinar Vedran Kukavica te umirovljeni karikaturist Joško Marušić.


Večer zatvara Zlatan Stipišić Gibonni koji će na temu "Svi moji punti" razgovarati s Ivom Anićem.


Posljednjeg dana festivala, u petak, zainteresirani mogu poslušati zašto znanosti ipak treba vjerovati u kojoj će Petar Filipić ugostiti fizičara s Instituta Ruđer Bošković Sašu Cecija, pjesnikinju i popularizatoricu znanosti Moniku Herceg, povjesničara Tvrtka Jakovinu, Borisa Jokića iz Instituta za društvena istraživanja, fizičara, astronoma i splitskog gradonačelnika Ivicu Puljka te matematičara Zvonimira Šikića.


Program festivala publika će moći pratiti i putem live streama na YouTube kanalu festivala.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!