Brzo i zdravo od šparoga

Pučko tradicijsko jelo, kraljevsko povrće, riznica zdravlja, lijek i afrodizijak, simbol buđenja života i prirode - sve je to šparoga, jedna od najstarijih samoniklih kultura Mediterana. Miris i okus šparoga mogli su osjetiti i Riječani koji su se na Korzu zatekli tijekom Gastro Cooking Showa.

U Rijeci, na Korzu, tradicionalnom humanitarnom kuharskom manifestacijom Gastro Cooking Show  počeo je Tjedan šparoga. Riječki ugostitelji uz pomoć učenika Ugostiteljske škole Opatija pripremili su fritaju od šparoga.

A za Dobro jutro, Hrvatska  riječka ekipa HRT-a doznala od kuhara Armanda kako brzo pripremiti marendu sa šparogama.

Jastučići sa šparogama i proljetnom salatom

Mljeveno meso po želji
Kravlja skuta
Šparoge (svježe)
Timijan
Kore za savijače
Mješavina salata
Rotkvice
Mini rajčica


Kore za savijaču izrežite na trake, na vrh svake stavite dobru žlicu mješavine prethodno propirjanog mljevenog mesa, sitno narezanih šparoga, usitnjene skute i malo natrganog timijana te složite u trokute. Trokute pecite u pećnici na 180° C sa svake strane po 2 minute.

Složite sa salatom, rotkvicama, rajčicama i odmah poslužite.

U slast!

I ne zaboravite: dijelove šparoga koje ne iskoristite (tvrdi dio) osušite, usitnite i imat ćete začin koji možete koristi cijelu godinu u svim jelima.