17:32 / 10.07.2021.

Autor: Dorina Tikvicki/Dobro jutro, Hrvatska/V.M./HRT

Dinosauri, ronjenje i istraživanje u kampu Colone

Kamp Colone

Kamp Colone

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Zahvaljujući prijateljstvu dvaju Društava naša djeca i suradnji Općine Rešetari i Općine Kanfanar jubilarni 10. put organiziran je ljetni kamp u Kampu Colone u Balama.

O svojim malim gostima iz Slavonije koji uživaju u priobalju Bala, brinu se članovi Javne vatrogasne postrojbe Rovinj, ronilačkog centra The Old Diver, te volonteri Društava naša djeca Kanfanar i Rešetari. Osim da ne budu gladni i žedni, valja ih upoznati i s krajem u kojemu borave.


- Organizirali smo posjet u mjesto Bale gdje će imati jednu vođenu turu, malo upoznavanje s mjestom, posjet Kaštelu Bembo, Galeriji Ulika gdje će vidjeti izložbu dinosauora i jedno zajedničko druženje navečer, nabraja predsjednica DND Kanfanar Sandra Orbanić.


Troškove ljetovanja uglavnom snose dvije prijateljske općine, a zanimanje za dolazak na more u Istru svake je godine veće. 


- Nažalost ove godine smo imali najveći interes i zato nam je potreban autobus. Nemamo baš tolike mogućnosti da možemo svih 90 djece povesti. Bili smo ograničeni na 50 djece. Žao mi je onih koji su ostali, istaknula je predsjednica DND Rešetari Sanja Kolaković.


Pogledajte reportažu iz emisije Dobro jutro, Hrvatska:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!