FINA stipendira studente Veleučilišta u Požegi

06.07.2021.

07:05

Autor: Sanja Najvirt/Regionalni dnevnik/HTV/E.P.C.

Veleučilište u Požegi

Veleučilište u Požegi

Foto: Regionalni dnevnik/IMS/HTV / HRT

U sklopu novog studija elektroničkog poslovanja i programskog inženjerstva požeškog Veleučilišta koje je odnedavna integrirano u osječko Sveučilište, FINA otvara svoj deseti razvojni centar. Studentima nudi mogućnost stipendiranja i to s čak tri tisuće kuna na mjesec, a onim najuspješnijima i stalno zaposlenje nakon studija.

Mladi Požežanin Antonio Supan pri kraju je stručnoga studija elektroničkog poslovanja i programskog inženjerstva. Stipendist je FINA-e. Njegova su iskustva samo najbolja.


- Odradio sam praksu u FINI, radim već od druge godine na zanimljivim projektima i razvojnim tehnologijama u koraku s vremenom, kaže Antonio.


Zato ne čudi da je ovaj studij u Požegi marketinškim riječnikom - rasprodan.


Od jeseni tu će stjecati znanja trideset studenata iz cijele Hrvatske. 


- Drago mi je da je taj 'know how' koji FINA ima dobro razvijen u području poslovne informatike, što je onda i dio našeg nastavnog plana. Time će studenti imati i prednost jer će kroz studij moći i raditi, izjavio je prodekan za razvoj Veleučilišta u Požegi Berislav Andrlić.


- Na ovaj način, on će se najviše unaprijediti kroz stručnu praksu jer ono što je studentima neophodno na stručnim studijima, to jeveliki udio stručne prakse, kaže prodekanica za nastavu Veleučilišta u Požegi Brankica Svitlica.

Upravo će im to omogućiti razvojni centar koji FINA otvara u ovoj visokoškolskoj instituciji sukladno svojim potrebama za stručnim kadrovima i novim poslovnim izazovima. Ovakav model osigurao je posao za više od 300 mladih inženjera koji rade na održavanju servisa. I to onih koje svakodnevno koristi gospodarski i financijski sektor.


- Mi dajemo izrazito bogate stipendije za one koji su zainteresirani za stipendiranje, dajemo svakom studentu 3.000 kuna na mjesec da studira, plus ima pravo raditi kod nas u razvojnom centru, rekao je predsjednik Uprave FINA-e Dražen Čović


A to im je dodatno plaćeno pa golemo zanimanje za ovaj studij ne čudi. Tim više što onim najboljima nakon diplome jamči siguran posao. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!