Slikovnica Vojka V na kazališnim daskama

31.03.2023.

07:00

Autor: Suzana Balen/Regionalni dnevnik/HRT/A.S.

Slikovnica Vojka V na kazališnim daskama

Slikovnica Vojka V na kazališnim daskama

Foto: HTV / HRT

Nakon 4 godine stanke, u Bjelovar se vratio Mali BOK fest, dio popularnih Bjelovarskih odjeka kazališta, namijenjen djeci i mladima. Obiluje dobrom zabavom i poučnim sadržajima, a prepun Dom kulture i reakcije djece najbolje govore o festivalu.

"Ne može" naziv je slikovnice poznatog splitskog repera Vojka V prema kojoj je nastala istoimena predstava zagrebačkog Boom teatra - puna zabave, reperskih stihova i snažnih poruka. Radnja se zapleće kada u društvo dvojice splitskih dječaka stiže zagrebačka djevojčica.

- To je jedna edukativna predstava o inkluzivnosti, prihvaćanju, gledanju gdje su granice, što se sve može što se ne može. Jedna interaktivna predstava gdje surađujemo s djecom, rekao je Roko Sikavica, glumac.

Mladima se svidjela predstava

A mladi su Bjelovarčani predstavu odlično primili i u njoj živo sudjelovali. 

- Meni je uvijek drago raditi predstave za djecu jer oni su stvarno iskrena publika. Ako im se svidjelo, to ćete vidjeti, ako im se nije svidjelo, isto ćete vidjeti, izjavila je Katarina Madirazza, glumica.

Dobili su priliku stati na scenu, poistovjetiti se s likovima, razmisliti kada treba reći "Ne može".

- Možemo otići kupiti nešto kad nas roditelji zamole, a ne možemo ulaziti nepoznatim osobama u auto, kazala je Klara

- Ne može se ne javiti mami na mobitel i ne može se igrati 24 sata PlayStation, dodao je Ivano

- Bilo je dobro. Jedino mi se ne sviđa ovaj kad je rekao "kak si debel", zato što sam i ja malo, kroz smijeh će Tristan.

Šest predstava u 13 izvedbi

Ukupno 6 predstava domaćih kazališta u 13 izvedbi do 4. travnja vidjet će mlada bjelovarska publika na Malom BOK-u - s mnoštvom tema:

- Prijateljstvo, tolerancija, zabava, odrastanje i puno pjesme, kazala je Irena Rašo, selektorica Malog BOK festa.

Uvod je to u jubilarni 20-ti BOK fest koji počinje 28. travnja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!