Sportske igre mladih okupile 240.000 sudionika iz Hrvatske, Srbije i BiH

19.08.2022.

22:43

Autor: Anita Markovina Radnić/Dnevnik/HRT/IMS/V.G.

Sportske igre mladih

Sportske igre mladih

Foto: HTV / HRT

U Splitu večeras završavaju Sportske igre mladih - najveća amaterska sportska manifestacija u Europi. Igre se održavaju već 26 godina, a u njima je do sada sudjelovalo više od dva i pol milijuna djece i mladih.


Nikad više djece i mladih - čak 240.000 iz Hrvatske, Srbije i BiH natjecalo se ove godine na Sportskim igrama mladih.

- Bilo mi je jako lijepo, nisam uživala samo u igri već i u druženju. Drago mi je što sam prva, ponovila sam prošlogodišnji uspeh, upoznala sam nove prijatelje, kaže Mina Kapor, Pančevo, Srbija.

- Natjecala sam se u odbojci na pijesku i mislim da je ovo jako dobra, velika, manifestacija, kaže Bruna Rašić, Slavonski Brod.

Koja promiče zdrav način života. Prepoznala je to i Vlada, koja igre financijski pomaže.

- Ja sam osobno trenirala nekoliko godina rukomet i smatram da je sport nešto što nas razvija, čini nas kao pojedinca puno kvalitetnijim, kaže Anja  Šimpraga, potpredsjednica Vlade.

Ove su godine mladi na igrama učili o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša, a treću godinu u suradnji s UEFA-om održani su i nogometni turniri za- djevojčice!

- Nimalo me ne čudi, iz ove perspektive, da je Europsko prvenstvo bilo rasprodano u Engleskoj, jer vidim samo u ove tri zemlje koliko djevojčica igra nogomet, kaže Zdravko Marić, regionalni predsjednik Sportskih igara mladih.

Dosad je na igrama sudjelovalo više od dva i pol milijuna djece, a dogodine im se možda priključe i - Slovenci!


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!