17:57 / 18.02.2021.

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/HRT

Zavirite u 'Svijet Držićevih Indija'

'Svijet Držićevih Indija'

'Svijet Držićevih Indija'

Foto: Dom Marina Držića / HRT

Brojne kulturne institucije su u vrijeme pandemije svoje aktivnosti prebacile u online sferu kako bi ostale u kontaktu s publikom. Tako je i u dubrovačkom Domu Marina Držića, poznatom po radu s najmlađima.

Dom Marina Držića od početka godine provodi nove aktivnosti u sklopu pedagoške djelatnosti - online likovne radionice papir mašea 'Svijet Držićevih Indija' i projekt 'Darujmo i sačuvajmo Držića – DAR(SA)'


Detalje o novostima u Domu Marina Držića doznala je ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska koja se družila s ravnateljem Doma Marina Držića Nikšom Matićem i muzejskom pedagoginjom Jasminom Runje:

Radionica 'Svijet Držićevih Indija' odvija se interaktivno kroz 8 video uradaka koji se postavljaju na mrežne stranice Doma Marina Držića.


- Kroz dva mjeseca svaki tjedan će biti dostupan novi video kroz koje će se polaznici upoznati sa svim fazama izrade i ukrašavanja predmeta od papir mašea. Konačni produkti radionice bit će oslikana zdjelica i zidna pločica u funkciji slike te ogrlica, doznajemo od mentorice radionice Jasmina Runje.


Pogledajte 5. dio radionice 'Svijet Držićevih Indija':


'Darujmo i sačuvajmo Držića – DAR(SA)'


Cilj projekta 'Darujmo i sačuvajmo Držića – DAR(SA)' je unapređenje komunikacije s korisnicima i obogaćivanja fundusa ustanove.


- Sve ljude dobre volje koji posjeduju građu na bilo koji način vezanu uz Marina Držića, a voljni su je darovati, pozivamo da svojom donacijom obogate naš fundus, pozivaju iz Doma Marina Držića.


Dom Marina Držića će na svojim mrežnim stranicama  i društvenim mrežama objavljivati pristigle donacije, a planirano je i da se dio prikupljenih predmeta prezentira kroz neku buduću izložbu.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!