Nezaposleni i bolesni - Zoran i Milica trebaju našu pomoć

07:00 / 12.02.2022.

Autor: Anita Markovina Radnić/Dnevnik/IMS/M.Š./HRT

Težak život podno Svilaje

Težak život podno Svilaje

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Zoran i Milica Bušljeta iz Radunića, sela podno Svilaje, nezaposleni su i bolesni, a žive od socijalne pomoći. Pokrenuta je akcija kako bi im se pomoglo da napokon počnu voditi život dostojan čovjeka.

U kući podno Svilaje žive Zoran i njegova Milica. Složno i skromno. Drukčije ne znaju.

Ona je dugo radila u DES-u pa se razboljela, a ni njega zdravlje ne služi najbolje. Ipak, od posla ne bježi. Radi što treba - da prežive.

- Oko drva, oko kopanja, kad dođe sadnja krumpira, a svašta, kaže Zoran Bušljeta.

- On ide ovako ako ga tko zovne, pa otiđe i zaradi koju kunu, ali isto bih voljela da ima neku svoju plaću pristojnu, da bude malo lakše i meni i njemu živjeti, dodaje Milica Bušljeta.

Temelje doma na Miličinoj djedovini u Raduniću sami su iskopali, ali da nije dobrih ljudi, na tome bi i ostalo. Kuću su im legalizirali, a priključak za struju prije godinu i pol platila je Županija. Uredili su i kuhinju. Ostalo su sve - goli zidovi.

- Treba nastaviti dalje. Ovu kuću treba izgraditi, treba je inkartati. Treba izolaciju, trebaju nekakav krov. Trebaju sredstva, materijal i meštarske ruke, ističe Ante Tešija iz Udruge podnosvilajskih sela.

- Ja pozivam sve ljude koji mogu izaći na bilo koji način ususret građevinskim materijalom, radnom snagom ili ćemo u ovom slučaju možda nekakvim starim, polovnim autom da se pokloni čovjeku, pa eto, mi ćemo prikupiti novce da se registrira, dodaje Sanja Vetnić iz grupe građana "Ruka ruci".

Zoran nikada nije imao automobil, nije položio ni vozački ispit. Milica sanja o kupaonici. Kad ne ide - ne ide.

- Trudiš se, trudiš se, a ono nikako, ističe Milica Bušljeta.

- Što imaš, imaš, što nemaš, nemaš, pokrij se ušima i to je to. Kad nemaš, onda je najgore, kaže Zoran Bušljeta.

Ovi vrijedni ljudi trebaju našu pomoć. Udruga podnosvilajskih sela otvara poseban račun, u akciji je i grupa građana "Ruka ruci". Da zaslužuju bolje - jasno je kao dan. Pomozimo im!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!