Kraljičina plaža u Ninu je među najljepšima na svijetu

11.07.2022.

12:23

Autor: Žana Ljuština/Dnevnik/IMS/HRT

Ninska plaža - najduža pješčana plaža na Jadranu

Ninska plaža - najduža pješčana plaža na Jadranu

Foto: Dnevnik / HTV

Ninske pješčane plaže duge su čak 8 kilometara, a daleko najpoznatija je Kraljičina plaža s prekrasnim pogledom na Velebit. Stoga ne iznenađuje što je najdužu pješčanu plažu u Hrvatskoj američki Travel Channel i ove godine uvrstio na popis najljepših na svijetu.


Kraljičina plaža u Ninu, hvale se Ninjani, najduža je pješčana plaža u Hrvatskoj. Proteže se na tri kilometra, a s obližnjom plažom u Sabunikama nastavlja se na jedinstvenu atrakciju, posebno ljeti. U kojoj najviše uživaju najmlađi. Novinari Travel Chanela snimili su tu plažu još 2005. godine i uvrstili je među 10 najljepših. Od tada redovito je u elitnom društvu najljepših plaža.

- Kraljičina plaža je znamenita i bitna, tako da nema onoga tko je bio u okruženju na području Ninske rivijere čak i Zadra da nije barem jedan dan došao na Kraljičinu plažu, kazala je Marija Dejanović, direktorica Turističke zajednice Nin.

Legenda kaže da je na toj plaži kupala Jelena, žena kralja Tomislava. Ona se i odmarala te koristila blagodati ljekovitog blata, njime je oblagala kožu kako bi pojačala ljepotu, objasnila je Dejanović.

Nekada davno to je radila kraljica, a danas turisti.

Možda jedini nedostatak plaže je, kako je uočio Pavel iz Češke, nedostatak hlada. Zbog toga je najbolje doći na plažu ranije ujutro ili predvečer. Znaju to iskusni turisti, kojih je već sada na ninskome području više nego rekordne 2019. godine.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!