07:00 / 19.03.2021.

Autor: Mladen Šarić/T.D./Regionalni dnevnik/HRT

Međimurska županija imenovala prvog sportskog ambasadora

Sportski ambasador, Filip Ude

Sportski ambasador, Filip Ude

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Nakon što je prošle godine Čakovec proglašen europskim gradom sporta, Međimurska županija ponijela je, prva u Hrvatskoj titulu Europske regije sporta za 2022. godinu. Županija je imenovala i prvoga sportskog ambasadora.

Očekivano, ambasador Europske regije sporta postao je jedan od najboljih hrvatskih gimnastičara i osvajač srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu te najbolji međimurski sportaš - Filip Ude.

- 27 i pol godina svakodnevnog treninga i ako sam svojim rezultatima samo jedno dijete maknuo s ulice, puno sam u životu i svojoj karijeri napravio. Drago mije da je Međimurje prva regija u Hrvatskoj s tom titulom i trudit ću se, kao i do sada, promovirati Međimurje, govori Filip Ude, ambasador Europske regije sporta.

Na svojeg člana i ambasadora Europske regije sporta posebno su ponosni u Gimnastičkom klubu „Marijan Zadravec Macan".

- Veliko priznanje djelovanju kluba i dosadašnjem radu , tako da nam je to velika čast i zadovoljstvo i nakon ove zadnje Filipove medalje - potvrda dobrog rada kluba i da smo na dobrom putu, ističe Željko Jakopec, predsjednik GK "Marijan Zadravec Macan".

A da su na dobrom putu potvrđuje i činjenica da je Filipov trener Mario Vukoja postao članom Nacionalnog vijeća za sport.

- Titulu Europske regije sporta županija će maksimalno iskoristiti u promociju Međimurja, istaknuo je župan Posavec.

- Vjerujte da to namjeravamo maksimalno iskoristiti. To ćemo iskoristiti za brendiranje i pozicioniranje Međimurja kao sportske regije, kao regije prirodnih ljepota, bogate kulturne baštine, vrijednih ljudi koji stvaraju novu vrijednost, govori Matija Posavec, međimurski župan.

Mnogobrojne su sportske aktivnosti predviđene za ovu, a osobito za iduću godinu. Prvi važniji sportsko-rekreacijski događaj bit će međimurska biciklijada - popularni BIMEP koji će se održati 18.-toga sljedećeg mjeseca.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!