Moja.hr: mladi Šibenčani otvorili srca

06.06.2023.

07:00

Autor: Barbara Štrkalj/Dobro jutro, Hrvatska/HRT/V.M.

Šibenik

Šibenik

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Večernji list u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta, Hrvatskom turističkom zajednicom te partnerom projekta HRT-om treću godinu zaredom donosi multimedijalni projekt Moja.hr. Ovaj put ćemo predstaviti tim Šibensko-kninske županije i doznati što će prikazati u svojih 60 sekundi.

Prekrasna priroda i bogata kulturna baština idealna su kulisa za film o ljubavi prema županiji, koji pripremaju mladi Šibenčani. S njima se družila ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska:

- Jako nam je drago što predstavljamo našu županiju jer mislimo da ima jako lijepih i prirodnih i kulturnih spomenika koje vrijedi posjetiti kao turisti, kaže Lara Knežić iz Dramskog studio "Ivana Jelić".

Roko Vranković, također iz Dramskog studija "Ivana Jelić", kao i Lara ističe da voli svoju županiju:

- Lijepo nam je živjeti u njoj i pričati o ljepoti i tomu što je to zapravo ljepota... Malo filozofiramo, ali istovremeno govorimo istinu, prikazujemo ljepotu na puno načina i sve to uz neke zaigrane i društvene kadrove, dodaje Roko.

Mladi glumci iz Dramskog studija "Ivana Jelić" na prijedlog svoje voditeljice prijavili su se na natječaj. Žele pokazati zašto je baš Šibensko-kninska županija idealna za život, ali i turistički obilazak:

- Zaključili smo da je najljepše u našoj županiji; i da ima puno lijepih lokacija na kojima se možemo lijepo provesti, koje su blizu ili u samom centru grada, da ima lijepe hrane, da ima more lijepo i da ima uvijek dosta ljudi, nadovezuju se Roko Cota i Petra Mušić.

Petra Šupe otkriva nam da su im prvo pali na pamet mali kutovi njihova grada:

- Mjesta gdje se mi zabavljamo, što nije zapravo nekako turistička destinacija, nego je to nešto što je nama blizu srcu, dodaje Petra.

Šibenska ekipa

Šibenska ekipa

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Ipak, mladi vide i neke nedostatke života u ovoj županiji:

- Ne bih rekao da je ovdje baš povoljan prostor za mlade. Sam planiram otići odavde na fakultet ali opet nekako znam da bi mi falio prostor jer sam tu od početka, pa bih se naravno vraćao i lijepo je vratiti se na stare prostore, kaže Roko Čoga.

Žele se vraćati u prostore koji su poznati, ugodni te, kažu nam, sigurni za život:

- Pa plusevi života u Šibensko-kninskoj županiji su klima - ljeto je super, sigurno je za život, pogotovo Šibenik koji je siguran mali grad, tu se ne možeš izgubiti, možeš se zabaviti na puno različitih mjesta, ima puno otoka, možeš posjetiti puno stvari i nikad neće biti dosadno, ističe Roko Vranković.

To iz godine u godinu otkriva i sve više stranih gostiju. Vrata turističke sezone širom su otvorena, a najave su odlične:

- Naprosto imamo val pojačanog interesa kad se cijelo europsko turističko tržište pokreće nakon one 2 - 3 godine dok su ljudi ostajali kući. Sad su se oslobodili i željni su putovanja, tako da to je jedan pozitivan trend, ocjenjuje Krešimir Šakić, direktor Turističke zajednice Šibensko-kninske županije.

Mnogi od njih doputovat će u tu županiju i sami se uvjeriti u sve ono divno što je inspiriralo ove mlade ljude.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!