Tržnice diljem Hrvatske danas su pune. Svugdje se traži najbolja i najsvježija riba pa tako i u Vukovaru. Kupci tvrde najbolja riječna riba ona je ulovljena u Dunavu. Što kupuju, i kakve su cijene istražila je ekipa HRT-a.
05.03.2025.
17:17
Autor: Vanessa Kupina/V.K./Regionalni dnevnik/HRT
Tržnice diljem Hrvatske danas su pune. Svugdje se traži najbolja i najsvježija riba pa tako i u Vukovaru. Kupci tvrde najbolja riječna riba ona je ulovljena u Dunavu. Što kupuju, i kakve su cijene istražila je ekipa HRT-a.
Šaran, som, babuška, tolstolobik - sve ih je izlovila gospođa Nada. Radi od ranih jutarnjih sati kako bi Vukovarci danas mogli birati - ako ne znaju što bi, uvijek dobiju dobar savjet što i kako pripremiti.
- Ovo je babuška sitna, a ovo su malo krupnije i lijepe su za peći. Meni je bolja ova pečena jer se bolje može narezati i bolje se prepeče, pokazala je Nada Francuzević, ribarica.
No Vukovarci su stari znalci. Oni odrasli uz Dunav, savjet uvijek rado poslušaju, iako znaju i sami prepoznati što je dobra i svježa riba.
Glava za dobru juhu mora imati na sebi mesa malo, malo da, fino odsječena i iznutrice i to je super. Gospođa dobro zna i dala nam je sve što smo tražili, naglasio je Zvonko.
Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!
Autorska prava - HRT © Hrvatska radiotelevizija.
Sva prava pridržana.
hrt.hr nije odgovoran za sadržaje eksternih izvora