Najradnica je vjeroučiteljica Nataša Šantić

25.11.2022.

07:00

Autor: Regionalni dnevnik/HTV/Vesna Ljubo/E.P.C.

Najradnica Nataša Šantić, vjeroučiteljica iz Đakova

Najradnica Nataša Šantić, vjeroučiteljica iz Đakova

Foto: HTV / HRT

Najradnica u Hrvatskoj za 2022. godinu vjeroučiteljica je Nataša Šantić iz đakovačke Ekonomske škole "Braća Radić". Pobjeda joj je donijela nagradu "Dr. Dražen Glavaš" i iznos od 100 tisuća kuna, a dio će nagrade donirati. Među 800 prijavljenih kandidata, bila je jedina iz Osječko-baranjske županije.


Kada je natjecanje ušlo u završnicu i kad je na kraju doznala da je najbolja radnica u Hrvatskoj, đakovačka je vjeroučiteljica Nataša bila dirnuta, ali i zahvalna.


- Iako ne radim nešto da bih dobila priznanje, jer to radim zaista srcem, ona nekako zaokružuje cijeli moj život, kaže Nataša Šantić o nagradi i priznanju. 


Na natjecanje ju je prijavila kolegica s posla.


- Ja sam naravno priželjkivala potajno da ona to dobije, na kraju se ostvarilo i sretna sam. Znam da je nagrada otišla u prave ruke, kaže Natašina kolegica Mirela Fekete.


I drugi kolege u školi, ali i učenici za Natašu Šantić imaju samo riječi hvale. 


Svojim primjerom profesorica Nataša učenicima može biti uzor. Dio novčane nagrade već je darovala udruzi "Plavi kaputić" iz Vukovara, za otvorenje Muzeja stadale djece u Domovinskom ratu. Novac, kaže, dobiva pravu vrijednost tek kad se dijeli s drugima, pa će i dalje donirati.


- Dio ću dati udruzi svetoga Vinka u Đakovu, koja skrbi za siromašne i obradovat ćemo djecu za Božić u Vinkovcima, u domu za nezbrinutu djecu, rekla je.


Ni ona sama nije imala lak život. Najstarija je od desetero djece, preživjela je ratne strahote. No, nikad se ne predaje i iznimno je vedra i pozitivna osoba. Već je tri godine i turistička vodičica. Spaja tako svoje dvije velike ljubavi - turizam i religiju. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!