Ponos Hrvatske - priča o Ivanki Pole

09.02.2021.

09:38

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/HRT

Ivanka Pole - ponos Hrvatske

Ivanka Pole - ponos Hrvatske

Foto: HRT / HRT

I ove godine dnevni list 24 sata i Hrvatska radiotelevizija, dodjeljuju nagradu ''Ponos Hrvatske''. Hrabre, dobre i poštene nagradit ćemo 16. put! Danas donosimo priču o Ivanki Pole, prodavačici na kiosku, najdraža je prodavačica mnogim svojim kupcima. Jednako je draga i kolegama. Dobila je nagradu Mali svjetionik, a s njom i mnoge obitelji kojima je velik dio nagrade - darovala.

Ivanka Pole iz Tovarnika oduvijek je željela biti prodavačica. Kaže da joj se ostvario san - to je i postala, a prema riječima mnogih njezinih kupaca i kolega - najljubaznija i najdraža je prodavačica. Prema svima je ljubazna, uslužna, puna razumijevanja i spremna pomoći. Prošle godine dobila je nagradu "Mali svjetionik za velike ljude dr Dražen Glavaš". Proglašena je najboljom radnicom 2020. godine.

- Ona je empatična i uvijek spremna pomoći. Ništo joj nije teško, osoba je koja je spremna prenijeti znanje, pomoći kolegama. Prošla je jedan težak put u svom životu od Vukovara do Zagreba i ponosni smo da je imamo u našem timu - kaže Roman Rončević, rukovoditelj Regije Zagreb, Tisak Plus d.o.o.

Kao najbolja radnica u 2020. Ivanka je dobila sto tisuća kuna. Odabrala je četiri obitelji i darovala im polovinu novca, koliko je ostavila i svojoj obitelji. Kaže da je odabrala ljude koji mnogo rade, ali si malo mogu priuštiti. Željela ih je nagraditi jer svatko od njih zaslužuje bolji život. O novcu i ljudima kaže:

- Ne znači mi ništo zato što nije sve u novcima. Sve je u prijateljstvu, druženju, gostoprimstvu. A prijateljstvo je broj jedan. U životu vam novac dođe i ode, a prijateljstvo i ljudi koji vas vole, u to se mora jako puno ulagati da bi mogli biti ono što jeste - poručuje Ivanka.

Ne čudi stoga da kupci Ivanku traže. Kad promijeni kiosk u kojem radi, često za njom odlaze i kupci. Za nju oni nisu samo kupci nego ljudi, dobri poznanici ili čak prijatelji. To su njezini susjedi koji žele da im se osmjehne i s njima porazgovara, da im kaže kako da joj je drago što su dobro i opet tu. Pomaže koliko god može jer je, kako kaže, prijateljstvo je najvažnije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!