Osječki umirovljenik želi napraviti papirnatu krunicu od 16 metara i pokloniti je Papi

16.08.2022.

16:48

Autor: Vesna Ljubo/Regionalni dnevnik/HRT

Antun Zorman

Antun Zorman

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Umjetnost od recikliranog materijala postaje sve popularnija zbog činjenice da smo sve više ekološki osviješteni i da se brinemo o recikliranju proizvoda. Dosta je umjetnika pronašlo svoje kreativne načine kako bi ih pretvorilo u umjetničku vrijednost. Jedan osječki umirovljenik našao je način kako da se uz recikliranje i opušta i tako krati umirovljeničke dane. 

Osječanin Antun Zorman našao je način kako reciklirati i ujedno se opustiti. 


- Bez toga ja ne znam što bih radio. U mirovini sam dugo vremena i onda od dosade - ovo je najljepše što se može. Plus toga što igram šah, kaže.


- Pa dobro je što radi, ali malo ometa. Ali dobro je, izdržimo sve, smije se Dragica Zorman.


A sve počinje s reklamama od kojih izrađuje prava mala i lagana "umjetnička djela".


Želio je i već napravio štošta. Od prepoznatljivih osječkih i slavonskih simbola do ukrasnih i uporabnih predmeta. Jedan od najdražih mu je osječki pješački most, koji je radio mjesecima.


Želja mu je još napraviti krunicu od recikliranog papira i predložiti je za Guinnessovu knjigu rekorda. Već se priprema. Bit će duga, kaže, oko 16 metara i trebat će mu više od godinu dana da je napravi. A onda mu je želja - darovati je Papi. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!