17:26 / 02.12.2021.

Autor: Željka Lopac Purković/Regionalni dnevnik HTV/HRT/D.S.

Riječki dečki - Kalendar s humanitarnom namjenom

Rijeka: Predstavljen kultni kalendar

Rijeka: Predstavljen kultni kalendar

Foto: Regionalni dnevnik HTV / HRT

Na riječkome Korzu je predstavljen kalendar za 2022. godinu Riječki dečki, pod naslovom "Ugostitelji - Nema zidića do kafića". Riječ je o kalendaru vrlo dragom Riječankama, ali i Riječanima jer osim funkcionalne i dekorativne uloge poput svakoga drugoga kalendara, on uvijek ima humanitarnu namjenu.

Dečki mjeseca srpnja u kalendaru su tata i sin: Alen i Oliver Mance, riječki dečki. 


- Moj brat je bio u kalendaru prije 20 godina, tako da red je da i Oli i ja budemo Riječki dečki, kaže Alen. A Oliver je najmlađi riječki dečko od postanka ovoga, sada već kultnoga kalendara, a vjerojatno i najsramežljiviji. 


Poziv za stranicu u ovom kalendaru u Rijeci se ne odbija!


- Nije bio problem sudjelovati. Naprotiv, bila je čast i veliko zadovoljstvo, potvrđuje Kenzo Hekalo, još jedan riječki dečko.


- Drago mi je što sudjelujemo kao ugostitelji, da se odužimo gradu i toj djeci. Uvijek je to lijepa gesta, zadovoljan je riječki dečko Marijan Perica


Ove su godine izabrani riječki ugostitelji kao tema kalendara, kako bi se skrenula pozornost na njihov otežan rad u ovo pandemijsko vrijeme, te istaknulo kako se upravo oni bore da bi naši socijalni rituali, utkani u našu kulturu, a to su svakako kavica i priča u kafiću, preživjeli pandemiju. 


- Kalendar izlazi punih 26 godina u kontinuitetu. Mi smo godinama donirali Dom za djecu Oštro Kraljevica, ali zadnjih godina smo se usmjerili na Pedijatrijsku kliniku KBC-a Rijeka i na male onkološke pacijente, za njihove potrebe, rekla je idejna začetnica kalendara i kreativna voditeljica Dunja Pavešić.


Kalendar je tiskan u 1.000 primjeraka, cijena mu je 50 kuna. Svi u ovome projektu vjeruju da će to i ove godine biti 50.000,00 kuna za Dječju bolnicu Kantrida riječkoga KBC-a. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!