Sanja je majka i uspješna poslovna žena, a jedrenje je njezina strast

18.04.2022.

15:21

Autor: Dorina Tikvicki/More/HRT/IMS

 Sanja Vale Čupić

Sanja Vale Čupić

Foto: More / HRT

Ona očito uživa u trenutku. Jedrenje je njezina strast i ljubav. Ali ona je i uspješna poslovna žena u svijetu poslovnog savjetovanja i brendiranja. Ona je supruga - i majka četvoro djece. A od odnedavno i predsjednica pulskog Jedriličarskog kluba Delfin. Ona slijedi svoje snove i s osmijehom mijenja svijet! Na bolje, naravno!

- Ona možda za sebe nekad kaže da je umorna, ali ja nju nisam nikad vidio umornu. Ona ima toliko energije da vi jednostavno ne možete reći „ne”, ponese vas ta njena snaga, kaže Oleg Tognon, član Upravnog odbora JK "Delfin" Pula.

Sanja u samo dvije riječi: Energija i pozitiva.

Obitelj sve potvrđuje!

- Prva stvar je energija, druga je pozitivan stav. Mi kad smo kretali u jedrenje nismo znali ništa. Skupa smo krenuli jedriti i ono najljepše što je bilo da smo shvatili da nam je na brodu lijepo i da funkcioniramo kao tim, kaže Bernard Čupić.

- Jako je ambiciozna i pomaže u svemu. Mogu razgovarati s njom bilo nešto intimno ili ne, k'o moja najbolja prijateljica, kaže Dora Čupić.

- Mama kao jedriličarka mislim da je super predsjednica i super vozi brod, uči me svemu i sad znam da je ona najbolja mama koju bi itko mogao imati. Uvijek je tu za mene i što god da poželim, ona mi to nabavi ali ne tražim puno, kaže kroz smijeh Sara Čupić.

- To kad djeca prepoznaju majčinu ambicioznost i to smatraju kao nešto normalno, pozitivno ,onda mislim da je to najljepša pohvala koju jedna majka može dobiti, kaže Sanja Vale Čupić.

Ambicioznost da, ali ne bez temelja. Otkako je lani u rujnu stala na čelo kluba utrostručio se broj članova, ali najvažnije - više je regata.

- Imamo 11 međunarodnih regata koje su ove godine s Full moonom počele. Sljedeća nam je uskoro, već krajem četvrtog mjeseca i onda gotovo svaki mjesec, osim osmog. Imamo po jednu regatu na kojoj okupljamo i djecu i odrasle od 7 godina do 80 godina. Također organiziramo i Argonaut kup, to je isto kup krstaša koji ove godine broji 15 regata, kaže Sanja Vale Čupić.

- Jednostavno sam procijenila da bi bilo pametnije i da moramo probati nešto malo drugačije i cijeli naš program rada uvrstiti pod nadležnost Hrvatskog jedriličarskog saveza, regate voditi pod World seiling rules i uvesti ORC, dodaje.

Sanja sanja "Pulu pod jedrima"

Sanja sanja "Pulu pod jedrima". I to cijele godine. Korak bliže cilju ovogodišnja je prva Full moon regata koju je zajedno s klupskim kolegama uspješno organizirala.

- Regata koja je će biti van glavne sezone, regata koja će biti avanturistička regata, koja je navigacijska, zanimljiva i maxima i krstašima, obiteljskim i racerima, kaže Sanja.

Zamišljena kao noćna ipak se jedrila danju, jer je bura ponešto pomrsila organizacijske konce ali i nagradila najhrabrije - gotovo oceanskim uvjetima.

- Ta full moon je bila zaista uzbudljiva regata, dva i pol metra vala kod Porera, udari bure 35 čvora u orcu, kaže Sanja.

- Ja nisam od djetinjstva jedrila iako me uvijek to fasciniralo i rođena sam na brodu. Moj stric je bio ribar, ja sam uvijek bila uvijek fascinirana windsurfom i to sam probala i nekako more uvijek uzbuđivalo, privlačilo. Međutim kad vidim nešto, odmah mi nekako proradi ta kreativna inteligencija, imam puno ideja i želim unaprijediti, kaže Sanja.

Izgleda da Sanji baš pristaje kormilo - ono obiteljsko, klupsko i brodsko!

- Ja uživam kormilariti, a kad je bonaca onda volim i trimati jedra, namjestit da se s minimumom ne mičeš, a krećeš se. Ma super mi je, baš mi je super!


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!