Opatijski kukali otvorili zimsku sezonu kupanja: Ma nije hladno!

07.11.2022.

18:12

Autor: Odri Ribarović/V.K./Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Opatijski kukali

Opatijski kukali

Foto: HTV / HRT

Iako na Jadranu nije završila ljetna, u Opatiji je službeno počela zimska sezona kupanja. Devetnaesti jubilarni put otvorili su je opatijski kukali koji cjelogodišnjim kupanjem promoviraju tjelesnu aktivnost i jačanje imuniteta.

Sunčana Opatija: temperatura zraka 15-tak stupnjeva, a more još uvijek ugodnih 18. Može li bolji početak zimske sezone kupanja - atrakcije koja je od prošle godine i službeno uvrštena u Opatijsku turističku ponudu. 

- Svakoga pozivamo, ovo je posebni gušt, posebno zadovoljstvo, ovo je izuzetno toplo more ove godine, govori Mirko Šuša, osnivač Kukala.

- Mi smo svi dečki u najboljim godinama, sada se družimo i uživamo u ovom prekrasnom vremenu i vrijednostima za koje se isplati živjeti, naglašava Mario Sušanj, voditelj Kukala.

Na zimsko kupanje poziva i slavna opatijska "Djevojka s galebom", koja je za ovu prigodu osvanula s rednim brojem 19. Zajedno s Kukalima odaje čast 19. jubilarnom zimskom kupanju koje su malo, pomalo, ali ipak, prigrlile i žene.  

- Ja sam bila lanjska kuma i prva koja se kupala s njima, zato su mi napravili kostim, dizajnirali smo ga specijalno. To je jedna promocija zimskog turizma, na kraju krajeva, Opatija je počela kao zimovalište, a sad imamo priliku, tko se ohrabri i preko cijele godine, naglašava Rajka Jurdana Šepić, prošlogodišnja kuma Kukala.

Odvažnosti ne nedostaje ni ovogodišnjoj kumi, vitalnoj .

- Kada sam postala kuma, počela sam se kupati prvi put 16. travnja. More je bilo 12, govori Marina Cesenj, ovogodišnja kuma Kukala.

I ljubav se rodila, zimsko kupanje ušlo joj je pod kožu i nastavit će, kaže, i dalje. Stoga probajte i vi! Ova je godina zbog nikad toplijeg mora u studenom - optimalna za cjelogodišnje kupanje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!