Vukovarski vodotoranj svijetli i u Splitu, napravili su ga vrijedni klinci

18.11.2021.

17:16

Autor: Mariola Milardović Perić/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Vukovarski vodotoranj svijetli i u Splitu

Vukovarski vodotoranj svijetli i u Splitu

Foto: Dnevnik / HTV

Na početku splitske Vukovarske ulice, pokraj dječaka s luminom, spomenika vukovarskoj žrtvi, svijetli vukovarski vodotoranj. Maketu simbola Domovinskog rata izradili su splitski učenici i njihovi profesori. 

Palile su se svijeće i molila krunica. Za žrtvu Vukovara. Pokraj malog vodotoranja, na početku splitske Vukovarske ulice. Djelo je to vrijednih ruku učenika Obrtne tehničke škole. Splitske mladosti. Oni o Domovinskom ratu znaju iz knjiga.

- Taj vodotoranj, te kuće, strašne su to slike, kazao je Jerko Božinović, učenik Obrtne tehničke škole Split. Njegov kolega Benjamin Bračanov kazao je kako je teško i zamisliti da se može dogoditi nešto takvo, što se dogodilo Vukovaru.

Zaboraviti se ne smije. Šestu godinu, na svoj način, čuvaju sjećanje na vukovarsku žrtvu. Već je jedna mala maketa napravljena u školi, napravljeni si i križevi u Vukovarskoj ulici, a prije mjesed dana rodila se i ideja o velikoj maketi, kaže ravnatelj Milivoj Kalebić

Petnaestak učenika i profesora odmah se prihvatilo posla, budući drvni dizajneri osmisili, stolari izradili, a elektrointstalateri osvijetlili.

Vrijedni su to momci. Školuju se za deficitarna zanimanja. Do prije koju godinu klupe su bile mahom prazne. Idu, čini se, neka bolja vremena. Škola je puna, ali nedostaje još drvnih dizajnera.

I zato je poseban splitski vodotoranj. Napravili su ga neki novi, vrijedni klinci, zbog njih je sve granate onaj pravi i podnio.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!