Zaljubljen u more

22.03.2021.

12:38

Autor: Željka Lopac Purković/More/M.M./HRT

Zaljubljen u more

Zaljubljen u more

Foto: More / HRT

Cijeli je život zaljubljen u more. Ljubav je to koju rado dijeli putem društvenih mreža sa svima i tako svakoga jutra, tijekom dana, večeri.

Uvala Sveta Jelena, u kojoj živi Ante s obitelji, udaljena je 3 kilometra od Senja, a kristalno čisto i bistro more njezin je najveći dragulj. Od kuće do mora, Ante je napravio stazu.

- Što se tiče mora, plaže i ribolova, tu uvijek punim baterije jerbo da toga nema, ne znam što bi radio u životu. To me upotpunjava i veseli i stalno sam spreman za izlazak na more, bez obzira što mi zna i bura pokvarit to, kaže Ante Španić.

Često se spusti na plažu i udahne mora, a kad vrijeme dozvoli isplovi na ribu ili lignje. Cijela je tu ekipa. Ako im bura ne brani, ispred senjskog su porta. I svi se slažu da je lov liganja više od lova.

- Veliki gušt! To vam je veliki gušt i mi to već stvarno dugo lovimo. Ja već sigurno 30 godina, kaže Zoran Lončarić.

A tako je ovdje godinama, desetljećima, a vjerojatno i stoljećima.

Antina ljubav prema moru tako traje, voli sve - morski zrak, ribu, lignje i snimanje vala i žala.

- Priča s fotografijom i snimanjem je sastavni dio mog života. Od osnovne škole, od slikanja u našem klubu Fototražilo, dok smo još bili djeca, tu me to zainteresiralo, kaže Ante. I sve to znanje je prenio i na svo troje djece.

More i Ante su zajedno oduvijek. Njegove fotografije su stare i više od 40 godina i već su povijesna građa grada Senja. A tu su i dokumentarni filmovi o Senju koje je Ante radio za HRT. U iščekivanju slijedećih snimaka pozdravili smo Antu i teška srca napustili Svetu Jelenu u koju smo se u samo jednom danu - zaljubili.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!