Daruvarske toplice imaju novi prostor, ali i sve više gostiju

23.03.2022.

07:02

Autor: Sani Lukić/Regionalni dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Daruvarske toplice imaju novi prostor, ali i sve više gostiju

Daruvarske toplice imaju novi prostor, ali i sve više gostiju

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Daruvarske toplice imaju sve više gostiju među kojima su i sportske ekipe. Stalno se ulaže kako bi se povećala kvaliteta usluga i uz pacijente koji dolaze na rehabilitaciju, privukli i gosti s tržišta. Otvoren je i novouređeni dio za fizikalnu terapiju. 

Novi prostor znatno će olakšati rad osoblju bolnice, a pacijentima osigurati dodatnu udobnost. Leona se oporavlja nakon operacije koljena.

- Samim tretmanima sam prezadovoljna, vježbe nisu prezahtjevne, što se tiče osoblja jako sam zadovoljna, rekla je Leona Dobrenović iz Velike Gorice.

Nekada prazno potkrovlje preuređeno je u prostor za fizikalnu terapiju s oko 630 tisuća kuna.

- Županija je sudjelovala s 270 tisuća kuna kako bi zaokružili financijsku konstrukciju, naglasio je bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić.

Prostor je opremljen i suvremenim uređajima.

- Laser visokog intenziteta koji je trenutno najučinkovitiji laser na tržištu i ujedno jedina terapijska metoda za uspješno obnavljanje hrskavice.Tu je i uređaj Pavlov On je robotska rehabilitacija, dodao je glavni fizioterapeut Daruvarskih toplica Tomislav Banić.

Ovo je mjesto ne samo rehabilitacije, već i priprema sportaša, a nedavno su ovdje bile džudaške reprezentacije četiriju država.

- Ono što smo se jako iznenadili ugodno što smo prvi i drugi mjeseci imali rezultate bolje nego 2019. godine što znači da idemo hrabro naprijed i čak i pokazatelji za mjesec ožujak nam upućuju da ćemo biti bolji nego što smo bili 2019. godine, kazao je ravnatelj Daruvarskih toplica Ratko Vuković.

Želja je i nakon popuštanja COVID mjera vratiti u što većem broju Slovence koji su prije pandemije ovdje bili česti gosti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!