Bizovačke toplice novim tehnologijama rehabilitacije privlače goste

19.08.2021.

07:00

Autor: Ana Barišin/Regionalni dnevnik/HRT/D.D.

Novim tehnologijama rehabilitacije privlače goste

Novim tehnologijama rehabilitacije privlače goste

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Bizovačke su toplice prepoznatljiv turistički brend Slavonije. U kolovozu 2019. imale su gotovo 4 tisuće posjetitelja, a u srpnju ove godine, unatoč pandemiji, 2 i pol tisuće dnevno. Uređaj za robotsku neurorehabilitaciju, jedini takav u Hrvatskoj, razlog je zbog kojeg dolaze i novi gosti.

Milivoj je zbog bakterijske upale ostao nepokretan. Iz Vodica, gdje živi, uputio se na rehabilitaciju u Slavoniju. 


- U Bizovac sam došao jer su mi na prethodnoj rehabilitacijskoj postaji u Stubičkim toplicama savjetovali da potražim robotsku neurorehabilitaciju - to je ovaj robot koji vidimo, ovaj naš gospodin iza nas, koji je jedan izvanredan stroj, jedno dostignuće zaista, objašnjava Milivoj Šprljan, Vodice.

 

Nakon četiri mjeseca suradnje s robotom, uspio je stati na noge. 


- Stroj je drugi po redu prijatelj, prvi prijatelji su ovi krasni ljudi iz ovog, ja to zovem, butik lječilišta, priča Milivoj.


- Lječilište je ove godine uspjelo u srpnju, prošli mjesec, ostvariti rekordan broj privatnih noćenja ikad, podijelila je Sandra Mihaljević, ravnateljica Lječilišta Bizovačke toplice.


- Bizovačke toplice su prepoznatljive prije svega po termalnoj vodi, a zatim po cijelom ovom kupališnom kompleksu koji sadrži 11 bazena sveukupno. Što unutarnjih, što vanjskih bazena, a najviše bi tu istaknuo najveći bazen na valovima koji trenutno imamo, rekao je Milan Dumenčić, direktor Bizovačkih toplica.


Dnevno se ovdje se kupa oko 2000 ljudi.


- Dobro je, već sam par puta tu na lječilištu, zadovoljni smo, kaže Eugen, Slavonski Brod. 


- Bila sam ovdje na rehabilitaciji, iz Đakova smo, i često dođemo na kupanje s djecom, s unucima, priča Adela, Đakovo.


Općina Bizovac ima turistički potencijal, no snažniji rast zahtijeva i daljnja ulaganja. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!