U Osijeku mladi Europljani uče jedni o drugima

22.07.2021.

11:04

Autor: Ana Barišin/Dobro jutro, Hrvatska/V.M./HRT

Razmjena za mlade #OSBRIDGES

Razmjena za mlade #OSBRIDGES

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Erasmus+projekt #OSBRIDGES u Osijeku je omogućio je mladima prostor za učenje o drugim kulturama , odnosno u komunikaciji i druženju s mladima iz Portugala, Španjolske, Mađarske i Italije upoznaju druge zemlje i na taj način šire svoje vidike. 

Projekt je osmišljen kroz niz radionica poput izrade tkanica, sviranja tijelima te kampanjom "Možeš promijeniti".


S organizatorima i sudionicima projekta družila se osječka ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska:

- Mladi iz Osječko-baranjske županije zajedno sa svojim prijateljima iz Portugala, Španjolske, Mađarske i Italije danas sudjeluju u prekrasnom tkanju, a smisao cijelog projekta je ponovno uspostavljanje veza i razmjena kultura, kako bi naučili više o kulturi novostečenih prijatelja, ali i pokazali svoju kulturu, istaknula je dr.sc. Sanela Ravlić iz Udruge Kreaktiva.


Zbog pandemije projekt je morao biti odgođen.


- Mi smo čekali godinu i pol dana provedbu projekta i zaista smo sretni što možemo ugostiti mlade ljude koji s tijekom svih sedam dana programa pridržavaju epidemioloških mjera, što je nužno radi njihove sigurnosti i sigurnosti svih građana Osijeka, dodala je Ravlić.


Petra Mandić sudionica je ovog Erasmus projekta i smatra da je najvažnija pouka projekta činjenica da su sve kulture „različito lijepe i da mladi imaju ponešto zajedničko“.


- Uz radionicu tkanja sutra (23.srpnja) imamo sviranje tijelima na osječkom mostu i pozivam sve mlade iz županije da nam se pridruže jer takvo iskustvo vrijedno je za svakoga od nas, poručila je Petra.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!