"Čuvari priča" stigli u Osijek

01.07.2021.

10:31

Autor: Ana Barišin/Dobro jutro, Hrvatska/V.M./HRT

"Čuvari priča"

"Čuvari priča"

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Međunarodnim festivalom slikovnice "Čuvari priča" počinje Ljeto u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek. Već dobro poznatoj ekipi Čuvara, ovih se dana na manifestaciji čija je tema SnovoSlovci pridružuju i neka nova imena. 

Festival se, kao i svake godine održava u sklopu programa Osječkog ljeta kulture, a uz Gradsku i sveučilišnu knjižnicu Osijek, organizatori su Veleposlanstvo SAD-a u Hrvatskoj, Austrijski kulturni forum i Udruga za rad s mladima Breza.


S detaljima programa iz Osijeka se javila ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska koja je bila u društvu ravnateljice GISKO-a Dubravke Pađen Farkaš, Ivane Turk iz osječkoga American Cornera te najmlađih sudionika festivala:

- Imamo puno gostiju i to su uglavnom ilustratori i tekstopisci slikovnica. Cilj festivala je promovirati slikovnice i čitanje od najranijeg uzrasta i čitanje u obitelji. Danas krećemo sa zanimljivom radionicom kojom će umjetnica Nives Čičin-Šain, koja dolazi iz Splita, pokazati kako od boce može nastati životinja. Imamo u gostima i Zdenka Bašića, poznatog multimedijskog umjetnika, Tihanu Ostreš i njezine patuljke, imamo radionicu kamibashija i veliku izložbu radova ilustratora, najavila je Dubravka Pađen Farkaš.

Dubravka Pađen Farkaš

Dubravka Pađen Farkaš

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!