16:44 / 28.05.2021.

Autor: Ana Barišin/Regionalni dnevnik/HTV

Virtualne pozivnice za Slavoniju, Baranju i Srijem

Virtualne pozivnice za Slavoniju, Baranju i Srijem

Virtualne pozivnice za Slavoniju, Baranju i Srijem

Foto: HRT / HTV

Turizam je grana u kojoj svoju budućnost vide mnogi mladi poduzetnici, i ne moraju nužno biti s mora. Jedan mladi Osječanin Slavoniju, Baranju i Srijem svijetu predstavlja - virtualnim pozivnicama.

Domagoj i Matej ležerno, bez cenzure donose životne priče. Pred kamerom ugostitelji, vlasnici hotela i obiteljskih gospodarstava.

- Svaki pivar, vinar ima svoju priču, svoju neku začkoljicu. Svoj neki detalj koji voli ubaciti kao što ubacuje sol. tako i oni dodaju taj svoj osobni štih, kaže turistički vodić Domagoj Butković.

U prvom 'podcastu' s istoka Hrvatske je i Marko Tandarić. Iz Samobora se prije dvije godine preselio u Osijek. I počeo proizvoditi craft pivo. Gostovanje kod Domagoja već mu je povećao prodaju.

- Smatram da je taj 'podcast' još jedan podstrek širenju priče Slavonije i Baranje kao kao jednog uspješnog turističkog mjesta koje može svojim posjetiteljima i domaćim ljudima ponuditi stvarno široku paletu užitaka, kaže Marko.

Jedan od njih je i slastan zalogaj. Kakvih u ovom kraju ne nedostaje. Pa nije slučajno da je baš Tvrtko zaštitni znak jednog videouratka.

- Kulen je proizvod koji spaja, ne samo ljude, obitelji - nego i naše regije. Kulen je svojstven, tipičan za istočnu Hrvatsku i odlučili smo s kulenom spojiti jednim imenom i Slavoniju i Baranju i Srijem, Podravlje i Posavlje, kaže Domagoj.

- To ćemo raditi onako volonterski i tu ugostiti ljude koji će predstaviti svoju hranu, piće i jelo, dodaje snimatelj Matej Češkić. Jer iza svakog obroka ili pune čaše ljudski je trud koji zaslužuje priznanje. A posjetitelji željni odmora i užitka znaju to prepoznati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!