Sanjino "Sanjarenje" i hobi koji je ubrzo postao posao

13.03.2021.

17:20

Autor: HRT/Regionalni dnevnik/Ana Barišin

Sanjino "Sanjarenje"

Sanjino "Sanjarenje"

Foto: HRT / Regionalni dnevnik

U osječkoj Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici otvorena je izložba fotografija i nakita Osječanke Sanje Račić. Dugogodišnju novinarku Radija Osijek zdravstveno je stanje nagnalo da izađe iz stresnog posla i u umjetničkom izražavanju pronađe mir i ozdravljenje.

Sanja Račić redakciju Radija Osijek napustila je zbog teške bolesti. Novinarstvo je zamijenila izradom nakita koji je od hobija ubrzo postao posao.

- Meni je to bilo svojevrsna terapija, vraćala sam osjet u prstima, jačala ruke nakon operacije, i onda me zapravo začudilo da ono što se meni sviđa, se sviđa i mojim prijateljicama, rekla je Sanja Račić.

Svoj obrt nazvala je Allunga, iz njega je nastala i njezina prva samostalna izložba krupnih komada nakita koji su se, kaže, nosili u doba njezine mladosti. Uspjela je s nakitom spojiti i svoju drugu ljubav - fotografiju.

- Osijek je predivna scenografija, i te fotografije koje nastaju u mojim dugim šetanjama po gradu objavljujem na Instagramu i na svom privatnom Facebook profilu, i onda onima kojima se taj nakit svidi, kontaktiraju me, navodi Račić.

Završila je program za oblikovateljicu nakita u klasi Davora Šuka pa su joj komadi iz tog razdoblja među dražima. A drago joj je uveseliti i svoju osmanestogodišnju kćer Taru.

- Par puta me iznenadila i par puta me zapravo usrećila svojim zahtjevom, dodaje Račić.

A sve zahtjeve i fotografije Sanja je objedinila u izložbi "Sanjarenje" postavljenoj na katu Gradske i sveučilišne knjižnice. Odaziv je velik.

- Svi se zaustave, pogledaju jer je zaista jedna neobična izložba, nesvakidašnja i nešto što ljudi nemaju dakle onako često prilike vidjeti, rekao je Siniša Petković/Gisko, Osijek.

Sanjino "Sanjarenje" može se pogledati do kraja ožujka.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!