Hum je 22. godinu zaredom postao centar za rakije

29.10.2022.

22:15

Autor: Anita Bartolović/Dnevnik/HRT

Hum je 22. godinu zaredom postao centar za rakije

Hum je 22. godinu zaredom postao centar za rakije

Foto: Dnevnik / HRT

U Humu, najmanjem gradu na svijetu, poznatom po biski, održana je 22. smotra istarskih rakija. Natjecalo se četrdesetak proizvođača s čak 222 uzorka.

Voćni likeri, rakije s travama, biska - neke su od rakija koje su se mogle kušati na ovogodišnjoj smotri. U 7 kategorija birala se ona najbolja. Titula najbolje biske ove godine otišla je takozvanom meštru od biske.

- Lijepo je to čuti, ali nije mi to prvi put i drago mi je da je u Humu ostala ta medalja. Opet je Hum postojbina biske, rekao je Elvis Perčić, najbolja biska 22. smotre.

Hum - grad biske - tako dvadeset drugu godinu zaredom postaje centar za rakije.

- Proizvođači imaju fenomenalne rakije i oni koji su tu, su najbolji. Imaju fenomenalne rakije i stvarno, kvaliteta se diže iz godine u godinu. Rakije su prijavljene u 7 kategorija, s tim da ove godine imamo specijalnu kategoriju, a to je dodjela oznake istarske kvalitete, rekao je Marin Kota, organizator.

- Bez dobre rakije, bez dobrog proizvođača svakako ne bi bilo 22. godine izdanja. Čestitam svima onima koji sudjeluju i onima koji sudjeluju čak i sve ove 22 godine rekla je Andrea Laković, direktorica TZ-a Buzeta.

Osim u dobroj kapljici posjetitelji su uživali u glazbi i domaćoj hrani.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!