Obnovljena bolnica na Rabu, najveći poslodavac na otoku

25.04.2021.

06:58

Autor: Stanko Čulina/V.K./Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Obnovljena bolnica

Obnovljena bolnica

Foto: Stanko Čulina / HRT

Na otoku Rabu, u Kamporu - otvoreni su obnovljeni paviljoni županijske specijalne bolnice za psihijatriju i rehabilitaciju. Omogućit će višu razinu usluge za otočane i njihove goste. 


Današnja županijska specijalna bolnica za psihijatriju i rehabilitaciju osnovana je davne 1955.godine. U ova dva novoobnovljena paviljona uloženo je 32 milijuna kuna. Pružat će usluge specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite i fizikalne rehabilitacije.Otočanima,cijeloj županiji pa i turistima.

- I s perspektivnom razvoja zdravstvenog turizma, ukupna ulaganja županije su od 2002. su 75 milijuna kuna u ove objekte koji su primarno zdravstvenu uslugu primarno građanima Raba. Ova je ustanova kućica u cvijeću s obzirom na ono što smo zatekli prije 20 godina, rekao je Zlatko Komadina, primorsko-goranski župan.

Opremljeni modernim kabinetima,ordinacijama,dvorana ovi paviljoni liječit će i rehabilitirati.Ovdje će pacijenti obavljati Neuro-kognitivne preglede,psihoterapiju,logopediju, neurološke preglede.

Očekujemo da će standard infrastruktura, liječenja i zdravstvene ponude se proširiti, unaprijediti, a isto tako da će i našim djelatnicima biti lakše raditi, istaknule je dr. sc. Vesna Šendula Jengić, ravnateljica Županijske specijalne bolnice Insula.

Veliki je značaj ove bolnice za cijeli otok. Ona je najveći poslodavac na otoku.Trenutno broji 250 zaposlenika-visokokvalificiranog medicinskog kadra.

- Posebice stručnog kadra koji ovdje radi i živi, kojima lokalna zajednica pomaže koliko može, zato što bez njih ovi zidovi ne bi toliko vrijedili, istaknuo je Nikola Grgurić, gradonačelnik Raba.

Danas je rapska psihijatrijska bolnica najbolje uređena i najmodernija bolnica ovoga tipa u Hrvatskoj,S ova dva nova paviljona vrata otvara pacijentima ali i zdravstvenom turizmu.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!