Chef Massimo Bottura: Zadivljen sam Hrvatskom

08.05.2022.

16:05

Autor: HRT/Dnevnik

Chef Massimo Bottura

Chef Massimo Bottura

Foto: Dnevnik / HRT

Do nedavno smo brojili slučajeve zaraze koronavirusom, a sad brojimo turiste. U prva četiri mjeseca Istra je, što se tiče dolazaka gostiju za tri posto premašila rekordnu 2019. godinu. Što privlači ljude u Istru i Hrvatsku pitali smo 'barda svjetske gastro scene' chef Massima Botura.

Počašćen je, kaže - što je na festivalu a za navode da ga zovu 'Elvisom Presleyem gastro scene' kaže da posao chefa nema veze s muzikom, nego sa svakodnevnim napornim i predanim radom.

- Kad sam imao nešto više od dvadeset godina, došao sam tu s motociklom, spavao sam u ribarskom mjestu. Došao sam ponovno tek sada i zadivljen sam. Vaše maslinovo ulje, vino i riba su nevjerojatni - što vam više od toga treba, kaže Massimo Bottura.

Najdraže jelo su mu tortelini s parmezanom. Taj 'savršeni umami' veže ga uz djetinjstvo i njegovu zemlju. S poznatim chefom je pričao Marko Percan na Weekend Food Festivalu u Rovinju na kojemu sudjeluju neka od najjačih imena svjetske gastro scene.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!