"ŠČintervju" s Let 3 o nastupu u Liverpoolu: Kostimi isti, rakete bez etikete

12.03.2023.

19:46

Autor: Maja Njirjak/Dnevnik/HRT

"ŠČintervju" s Let 3 o nastupu u Liverpoolu

"ŠČintervju" s Let 3 o nastupu u Liverpoolu

Foto: Dnevnik / HRT

Hrvatska eurovizijska delegacija boravi u Liverpoolu, koji je domaćin Izbora za pjesmu Eurovizije. Naš urednik Tomislav Štengl i Željko Mesar dogovaraju finalni izgled nastupa hrvatskih predstavnika, skupine Let 3 koja je na HRT stigla kako bi najavila i novi spot za hit pjesmu ''Mama ŠČ!''. S njima je razgovarala Maja Njirjak.

Let 3 spreman je za Eurosong.

- To je jedna pozitivna energija koju smo mi htjeli poslati - taj čarobni ŠČ koji štiti. On napravi atmosferu potpune zaštite: I will protect you with power of love. I štiti od psihopatije i sociopatije, rekao je Damir Martinović Mrle.

Kostimi ostaju isti. Uz poruku manje je više.

- Ostat će isti kostimi jer su nam jako lijepi, lijepe su te boje jer to je već postalo prepoznatljivo tako da ne bismo tu ništa mijenjali - ali napravili smo ove lijepe kostime - i to nam je naša frendica iz Sarajeva sašila, zove se Lejla Hodžić i ovim putem joj zahvaljujemo. Da cijela regija izrađuje kostime za nas, to je predivno!, dodao je Mrle.

Na pozornici ostaju rakete. Ali bez etikete - ili?

- Tako, da, ostat će rakete, a sad etikete - može nas podržati netko tko ima novca pa možemo staviti njegovu sliku na etiketu, rekao je Zoran Prodanović Prlja.

Spreman je i spot koji redateljski potpisuje njihov stalni suradnik Radislav Jovanov Gonzo. 

- Gonzo i hrvatska spot-produkcija - to je sinonim jedno za drugo. Mi smo uvijek na strani dobroga, a sad sigurno nije dobro da klimatski poremećaji koji nas okružuju kroje sudbinu naših generacija koje dolaze, tako da želimo upozoriti i na taj problem, kao i na sve druge probleme, dodao je Prlja.

Traktor ne može na pozornicu, ali može do nje. Sredinom tjedna predstavit će ga javnosti.

- Ali ne ovim motornim traktorom jer to je totalno out, znači ova fosilna goriva, benzin, nafta. Bit će na struju. Ćumur ne, samo struja, dodao je Mrle.

I dok "Mama ŠČ!" osvaja top ljestvice, neke nove hrvatske generacije već pjevaju: "Mama, kupi mi traktor..."

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!