U pulsku Arenu vraća se elektronička glazba

30.06.2022.

20:00

Autor: Klara Dujmović/Dnevnik/HRT

Partijaneri u gradu

Partijaneri u gradu

Foto: HTV / HRT

U pulsku se Arenu, nakon stanke zbog pandemije, vraća elektronička glazba. Počinje spektakularni sedmodnevni glazbeni festival Pula Music Week na kojem će nastupiti neki od vodećih svjetskih DJ-eva. 

Danju kulisa za fotografiranje, a večeras će u njoj odzvanjati elektronička glazba. Nastupe najvećih svjetska imena mnogi su jedva dočekali. Do podizanja vibre, večeri i koncerata, u gradu je danju, ipak, mirno. Predah se traži na plažama.

- Ostajemo dva dana. Odsjeli smo u apartmanu koji smo po povoljnoj cijeni pronašli na internetu. Ali jednodnevna karta za festival poprilično je skupa, oko 55 eura – kaže Markus iz Austrije.

No, ne i za ove Britanke. Iako u Pulu nisu stigle radi festivala, plan su brzo promijenile.

- Kad smo sletjele u zračnu luku netko nas je pitao jesmo li ovdje zbog festivala? Zbog kojeg festivala, upitale smo. Danas smo provjerile i vau... bit će ludo – kaže Marny.

A kako i ne bi. Najveća imena elektroničke glazbe, svjetlosni efekti i drevna Arena - jamče vrhunski glazbeni doživljaj.

- Spomenut ću samo da organizatori koji broje preko 2 tisuće organizacija ovog tipa kažu da je ovo jedna od najljepših manifestacija na kojoj su ikad radili bilo kakvog događanja, ovog ili sličnog tipa – ističe Kristijan Gržetić, medijski predstavnik organizatora.

Zadovoljni organizatori, gosti i turistički djelatnici. Ovih se dana traži krevet više.

- Krenulo je super. Žestoko. Bolje nego što smo očekivali. Evo sad nam i ovaj tjedan parti kreće. Lijepo se popunilo i mogu reći da smo zadovoljni – priznaje Ivana Mosko, vlasnica hostela.

Potvrđuju to i ugostitelji. Festival se izvrsno uklopio u sezonu.

- Nakon dvije godine korone i ljudi što su bili zatvoreni u kućama mislim da nam treba svega, krenuvši od izlaska u prirodu, do festivalske muzike i nekih evenata – naglašava ugostiteljica Erika Drviš.

Festival počinje. Partijanerima bi trebao donijeti dobru zabavu, a Puli i okolici oko 50 tisuća noćenja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!