Kako sam zaronila u najdublji bazen na svijetu i pobijedila sebe?

05.02.2023.

18:46

Autor: Dorina Tikvicki/More/HTV/HRT

Zaron u najdublji bazen na svijetu

Zaron u najdublji bazen na svijetu

Foto: HTV / HRT

U Dubaiju je pretprošlog ljeta otvoren najdublji svjetski bazen za ronjenje. Dubok je 60 metara, s 14 milijuna litara slatke vode i posebnim atrakcijama. Kao najveći u svijetu, potvrđen je i u Guinnessovoj knjizi rekorda. Zaroniti u taj bazen i pobijediti samu sebe pošlo je za rukom Jadranki Nišević iz Pule.

- Bazen je dubok kao da posložimo 15 autobusa jedan za drugim ili kao da posložimo 32 automobila jedan na drugi, 14 milijuna litara slatke vode, 30 stupnjeva je toplina bazena, tako da može se roniti zapravo i bez odijela, rekla je Jadranka Nišević, novinarka Radio Pule.

-Nakon što utvrde da znaš roniti, pitaju te neke stvari koje moraš ponoviti iz škole ronjenja, kreće sam zaron i tada ugledaš taj ogroman ambis ispred sebe i moram priznati da sam se i ja uplašila. Osim što izgleda kao potopljeni grad poslije apokalipse zaista te preplaši to crnilo koje vidiš prvih desetak metara, rekla je.

Galerija
Zaron u najdublji bazen na svijetu, Foto: HTV/HRT
Najdublji bazen na svijetu, Foto: HTV/HRTNajdublji bazen na svijetu, Foto: HTV/HRTNajdublji bazen na svijetu, Foto: HTV/HRTNajdublji bazen na svijetu u Dubaiju, Foto: HTV/HRTNajdublji bazen na svijetu, Foto: HTV/HRT

- Mislim da svaki ronilac, kad god ima priliku, voli zaroniti i voli zaroniti na što neobičnije mjesto. Tako da zaroniti u najdulji bazen na svijetu ja sam jednostavno morala. Morala sam pobijediti sebe kako bi zaronila tamo, rekla je Nišević. 

- Kad sam se već tamo našla to je bilo meni posve prirodno. Kad sam bila mala onda su to zvali vragolastim djetetom, danas me zovu adrenalinskim ovisnikom tako da meni opcija samo plivanje nije bila dovoljno zanimljiva, dodala je.

Kako je izgledalo zaron u najdublji bazen na svijetu, pogledajte u prilogu:

  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!