Glava velike ribe

31.01.2023.

21:01

Autor: Antonia Ćosić/V.K./Dnevnik/IMS/HRT

Glava velike ribe

Glava velike ribe

Foto: HTV / HRT

U četvrtak u kina stiže film redatelja Arsena Oremovića 'Glava velike ribe', nastao prema istoimenom romanu Ognjena Sviličića. Nakon međunarodne premijere, film je imao i uspješnu festivalsku turneju.

Antonija Ćosić je rekla kako ova priča osvaja publiku balkanskim prizorima bračnog života s obzirom na to da se prati taksist koji ima nerealne poduzetničke ambicije u koje uključi i brata veterana, a brak mu se pomalo „klima”.

Arsen Oremović, redatelj filma rekao je kako je od početka bila zamisao da se film ne stiska u komornu situaciju s obzirom na to da nam je život apsurdan i svakodnevno se događaju tragikomične situacije.

- Ovaj film nije onaj kod kojeg se ne možete nasmijati, ali to je smijeh gdje vam grč stoji u želucu. Glavni junak nije negativac već čovjek koji je žrtva sistema i misli da može igrati s velikim igračima, no to nije tako, govori Oremović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!