Koncertnom revijom maestro Alfi Kabiljo slavio u Komediji

27.03.2022.

21:20

Autor: Mirna Farkaš Salamon/M.M./Dnevnik/IMS/HTV/HRT

Alfi Kabiljo

Alfi Kabiljo

Foto: Dnevnik / HTV/HRT

On je jedan od najizvođenijih hrvatskih skladatelja te jedini dobitnik Porina i za zabavnu i za ozbiljnu glazbu. U kazalištu "Komedija" njegovi su mjuzikli izvedeni 1357 puta, a samo "Jalta, Jalta" više od 750. Sinoć je, koncertnom revijom najvećih hitova, čak tri svoje velike obljetnice proslavio maestro - Alfi Kabiljo.

Mjuzikli Alfija Kabilja i kazalište Komedija neraskidivo su povezani, unatoč maestrovu golemom opusu zabavne i klasične glazbe.

- Sve sam njegove pjevala, a Jaltu 600 puta, tako da mi je bilo prekrasno, uspomene, rekla je glumica Lukrecija Brešković. 

- Svi veliki kroz povijest su etiketirani kao jednostavni, takav je i Alfi Kabiljo, neposredan, šaljiv, kaže Đani Stipaničev, solist Komedije.

- Vrlo je motivirajući, uvijek izvlači iz nas ono najbolje, prilagodi stvari možda nekim tonalitetima. Zaista ide nam na ruku, i kad piše, ciljano piše, zna za koga piše, dodaje Sandra Bagarić, solistica Komedije.

Energični maestro svečanim koncertima slavi čak tri obljetnice, 60. obljetnicu umjetničkog rada, 85. rođendan te 50 godina svog, ali i hrvatskog najizvođenijeg mjuzikla "Jalta, jalta".

- Kada sam prvi puta gledao Petrušku u HNK 1945. godine, ja sam sebe pronašao kao skladatelja, kaže maestro Kabiljo, te dodaje: Fantastično je to kako su ti mladi interpreti i glumice i glumci i zbor i orkestar sa srcem primili sve ove moje stare melodije.

U nadi da će Zagreb ponovno biti grad mjuzikla ravan West Endu i Broadwayu, Alfi Kabiljo i dalje sklada sa strašću i bezgraničnom ljubavi. Na njegovu stolu čekaju partiture nekoliko još neizvedenih mjuzikala.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!