"U potrazi za Našim Malim mistom"

19.08.2021.

20:23

Autor: Anita Markovina Radnić/T.V./Dnevnik/HRT

Antonio Škarpa, gradonačelnik Starog Grada

Antonio Škarpa, gradonačelnik Starog Grada

Foto: HTV / HRT

U Starom Gradu na Hvaru otvara se izložba "U potrazi za Našim Malim mistom" u spomen na polustoljetnu obljetnicu snimanja jedne od HRT-ovih najpopularnijih serija "Naše malo misto". Većina se scena snimala upravo na starogradskim trgovima i uličicama. 

Televizijska serija Naše malo misto, za mnoge je, jedno od najboljih i najpopularnih djela hrvatske kinematografije. Snimana je od 1969. do 71. godine prema scenariju Miljenka Smoje i pod redateljskom palicom Daniela Marušića.

Duhovite scene života u malom dalmatinskom mjestu uz popularne likove dotura Luigija i njegove Bepine, Roka Prča, Načelnika, Brice, Postolara i drugih, razonodile su živote naraštaja gledatelja.

A taj mali dalmatinski grad, zapravo je Stari Grad na Hvaru u kojem je snimljena većina epizoda Našega maloga Mista, a upravo je ta činjenica ostala do danas mnogima nepoznata.

Multimedijalnom izložbom koju je Grad organizirao u suradnji s HRT-om, predstavljena na čak 14 lokacija, oživljava duh vremena i likova našeg malog mista, kojih se mnogi s nostalgijom sjećaju, a s kojima će se, na ovaj način, poručuju iz Staroga Grada, upoznati i mlađe generacije, ali i brojni turisti.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!