Rijeka se priprema za Advent

21.11.2021.

07:00

Autor: Odri Ribarović/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Kako se Rijeka priprema za Advent

Kako se Rijeka priprema za Advent

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Advent polako kuca na vrata. Dakako, širom Hrvatske već je počelo kićenje gradova. Evo kakva je situacija u Rijeci:

Rijeka se priprema za Advent; grad je i ove godine osigurao 900.000 kn za blagdanski ugođaj. COVID-u unatoč, ali uz mnogo opreza!

- Deset kilometara sajli na prostoru samog Korza počevši od Jadranskog trga, a završetak je na Jelačićevom trgu.Kiti se cijelo Korzo, kite se svi okolni trgovi, pročelja zgrada, kako bi sve bilo spremno za 27. ovog mjeseca kada bi dekoracija trebala zasjati u punom sjaju, objasnio je Željko Vitas, ravnatelj Direkcije zajedničke komunalne djelatnosti Grada Rijeke.

No pandemija nameće svoja pravila pa će održavanje zabavnih programa ovisiti upravo o epidemiološkim mjerama.

- Kao što možete vidjeti iza mene Riječki Advent počeo je postavljanjem kućica, veselimo se tom najveselijem, najčarobnijem dijelu godine i pripremamo program, rekao je Dominik Damiš, voditelj marketinga u TZ-u grada Rijeke.

I to za sve generacije: djecu, odrasle i, dakako, turiste...

- Imamo i najsjajniji punkt za razgled, najljepši pogled na Rijeku je Advent na Gradini koji će se ove godine održati na Trsatskom kaštelu s malom izmjenom, bez vanjskog dijela. Očekujemo goste iz Italije, Slovenije, no kao što vidimo brojke kod njih isto nisu dobre tako da će sve biti u nekom prilagođenom obliku, ali svakako očekujemo nacionalne goste, dakle Hrvate, dodao je Damiš.

Uz ostalo, dočekat će ih 40-ak adventskih kućica s raznovrsnom ugostiteljskom i trgovačkom ponudom te dobro ozračje u 'gradu koji teče'!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!