15:49 / 19.02.2021.

Autor: Lana Gašparac/Panorama

Personalizirane praline iz susjedstva

Personalizirane praline

Personalizirane praline

Foto: Panorama / HRT

U malom pogonu pokraj Velike Gorice čokolada je dobila jednu sasvim drugačiju vrijednost. Naime, obitelj Marković već nekoliko godina ručno proizvodi čokoladne slatkiše po originalnoj recepturi.


- Krenuli smo sa bučinim sjemenkama, njih oblačiti, dražirati u čokoladu. Onda smo krenuli s mliječnom i bijelom čokoladom. Onda su nam kupci rekli da bi probali tamnu sa čilijem. Potom smo bijelu aromatizirali s narančom. A od namaza radimo kakao namaz sa bundevom, rogačem i žirom, kaže Dragutin Marković.

Uz dražeje i namaze, tražene su i praline, za koje je zadužena kći Marcela Marković Halkić. Ima ih desetak vrsta prepoznatljiva okusa, no ono što je jedinstveno - personalizirane su poruke i sastojci visoke kvalitete.

Sirovinu kupuju od renomiranih proizvođača. Dnevno rade oko 500-tinjak pralina i to im je zasad čisto zadovoljavajuće. Zasad najviše prodaju putem interneta i nastavljaju širiti ponudu. Sljedeći im je cilj izrada zdravih keksa i čokoladnih pločica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!