Zagreb Mingles, ponude i akcije restorana u posebnoj aplikaciji

21.09.2021.

17:57

Autor: Lana Gašparac/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Restoran

Restoran

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Kako bi se bogatom gastronomskom ponudom privuklo što više posjetitelja - onih domaćih, ali i stranih - predstavljena je nova digitalna platforma Zagreb Mingles. Odsada će, tako, na jednome mjestu biti sve ponude i informacije najboljih restorana, slastičarnica, kafića što će zasigurno gastro kvalitetu Zagreba podignuti na još višu razinu.

Za početak na internetskoj stranici i u aplikaciji bit će oko 80 najboljih ugostiteljskih objekata, a nudit će razne informacije o ponudi, akcijama ili pak sezonskim gastronomskim događanjima. 

- S prvim akcijama počinjemo od 01. listopada. Imat ćemo tjedan jabuka gdje će svi restorani koji su na ovoj platformi nuditi destert s jabukama. Onda idemo s kruškom i bućom, sad smo u plodovima jeseni, kazala je Žaklina Troskot iz Nezavisne udruge ugostitelja. 

Takav korak naprijed prepoznala je i Turistička zajednica grada, ali i resorno Ministarstvo. Kažu, bez kvalitetne gastronomije nema ni prave turističke ponude.

- U zadnjih nekoliko godina nezaobilazno postaje da se informiramo što određena destinacija nudi i u gastronomiji, pa već unaprijed znamo u koji ćemo restoran otići na ručak, u koji ćemo bar otići popiti dobar koktel, naglasila je direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld.

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac kazala je kako je projekt Zagreb Mingles "idealan primjer kako se može brendirati Hrvatska kao gastronomska destinacija, što je i stavljeno u novu strategiju održivog razvoja turizma do 2030. godine".

Nakon lockdowna i teškog razdoblja za ugostiteljstvo, čini se kako dolazi razdoblje novih ideja i projekata što će razeseliti sve posjetitelje grada.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!