Prinova u Đurđevačkoj sahari

07.04.2023.

07:10

Autor: Sanja Kod-Bojanić/M.M./Dnevnik/IMS/HTV/HRT

Prinova u Đurđevačkoj sahari

Prinova u Đurđevačkoj sahari

Foto: HTV / HRT

Već šest godina deve su nezaobilazna turistička atrakcija Đurđevca. Borave u pustinjskom ambijentu pokraj kulturno-povijesnog spomenika, srednjovjekovne utvrde Stari grad. Ovih dana dobili su društvo, Romeo i Đurđica postali su roditelji. Sve đurđevačke deve imaju ime, a sada se traži i za najmlađu devu.

"Imamo malu devu!" uzviknuo je Matija kada se s užine vratio na radno mjesto, u mini ZOO Hrvatska Sahara.

- Začudili smo se - mala deva. Nismo ni znali da je ostala bređa, samo u jednom trenu došla je mala deva, kaže Matija Koštić, radnik u ZOO-u Hrvatska Sahara Đurđevac.

Ovo je druga deva koja je na svijet došla u Đurđevcu.

- Imamo tatu Romea koji je sad već drugi put tata, prvi put je imao malu bebu Belu, ali sa drugom ženkom - Dinom, a ovaj put sa ženkom Đurđicom je dobio drugu opet kćer koja još nema ime, ali tu ćemo morati zatražiti pomoć i od naših posjetitelja, rekao je Damir Hodalić, voditelj ZOO-a Hrvatska Sahara Đurđevac.

Zamršeni obiteljski odnosi ne smetaju devama da idilično žive na dinama Hrvatske Sahare. Šest deva mamac je za turiste, ali i sve druge turističke zanimljivosti Đurđevca. Na godinu Đurđevac obiđe više od 19 tisuća posjetitelja, dvostruko više od broja stanovnika tog idiličnog podravskog gradića.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!