Spli'ski konfužjun kao poklon za Sudamju

02.05.2023.

12:08

Autor: Regina Zubanović/Dobro jutro, Hrvatska/HRT/V.M.

Spli'ski konfužjun

Spli'ski konfužjun

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

U povodu skorašnjeg blagdana svetog Duje, koji će se obilježiti 7. svibnja, u Splitu, čiji je to svetac zaštitnik, već se slavi.

Sedam splitskih tradicijskih društava prvi put će se danas, u utorak 2. svibnja, u 18,30 sati naći zajedno na pozornici Svečane dvorane Hrvatskog doma Split, a dopusti li vrijeme publiku će izvođači na koncert povesti u glazbenoj povorci Marmontovom ulicom u 18,15 sati.

Detalje o programu Spli'ski konfužjun je od ravnateljice Hrvatskog doma Vanese Kleva doznala ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska:

- Povijesni će to biti trenutak kad će se s namjerom trajnog očuvanja kulturno-umjetničkog amaterizma u Splitu, najtrofejnija, pa i najdugovječnija splitska društva koja danas okupljaju više od 700 članova, a s više od 200 nastupa godišnje, predstaviti u zajedničkom programu, ističu organizatori.

Izvodeći splitske autore, u povorci koja kreće s dna Marmontove ulice u 18,15 sati prema Tončićevoj ulici, da bi se zatim nastavila ispred Hrvatskog doma s početkom u 18,30 sati, a dijelom u prostoru ovog splitskom glazbenog hrama, publici će se predstaviti sedam tradicijskih udruga i KUD-ova: Limena glazba Žrnovnica HGD Stjepan Radić, Glazba Split, Folklorni ansambl Jedinstvo, Mandolinski sastav KUD-a Brodosplit, ženska, muška i mješovita klapa KUDŽ-a Filip Dević, Mandolinski orkestar GMD Sanctus Domnio i Gradski zbor Brodosplit.

Očekuje se nastup 190 glazbenika, a u slučaju lošeg vremena organizatori su pripremili i rezervni plan, nastupe u foyeru i na pozornici Hrvatskoga doma.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!